Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Mokveld Valves: nieuwe installaties, renovatie en beheer via de cloud

Projectrealisatie

Mokveld Valves is fabrikant van op maat gemaakte afsluiters. De regeltechniek voor hun pand in Gouda realiseert Coneco: nieuwe installaties ontwerpen, bestaande installaties renoveren en onderhouden, en binnenkort beheren via de cloud. Naar volle tevredenheid van Facilitair Coördinator Lars Alma.  

Lars Alma: “Mokveld levert wereldwijd afsluiters voor de energie- en watermarkt. Vooral aan de olie- en gasindustrie, maar ook aan de opkomende waterstofindustrie en steeds vaker aan waterkrachtcentrales. Onze afsluiters hebben unieke specificaties in formaat (tot 84”), drukklasse (tot 1.000 bar werkdruk) en bijzondere materialen. In Gouda hebben we alles in huis om het eindproduct van A tot Z te leveren. In ons 100-jarig bestaan, dat we in 2022 vierden, is het bedrijf flink gegroeid waardoor ook het pand regelmatig is uitgebreid.”

Natuurlijk verloop      

“Bij die groei willen we onze installaties steeds up-to-date houden. Dat doen we op basis van ‘natuurlijk verloop’: telkens wanneer we in het pand iets verbouwen of aanpassen, nemen we daarbij ook de klimaatinstallatie mee. We vernieuwen zo per project steeds een regelkast, maar kijken daarbij samen met Coneco ook kritisch naar het aantal kasten. Dat is soms prima terug te schroeven door één regelkast voor twee hallen in te zetten. Op dit moment zijn we druk bezig met de transformatie van een overkapping tot hal voor de zaagafdeling. Het klimaatbeheer in de nieuwe zagerij wordt duurzamer met adiabatische koeling van Oxycom, die door Coneco wordt geregeld via een Modbus-koppeling. En omdat HX op termijn niet meer door Priva wordt ondersteund, helpt Coneco ons ook met de migratie naar Blue ID.”

Verduurzaming klimaatbeheer

“Kort gezegd, Coneco helpt ons met het regeltechnische gedeelte van onze installaties en de koppeling naar het gebouwbeheersysteem. Hun mensen zijn vakinhoudelijk erg sterk en geven goede adviezen. We werken vaak met Edward van Beek (Project Engineer), die nu bezig is met de ombouw van de zagerij, en we kunnen ook altijd aankloppen bij Nieko Tierie (Projectleider Service en Onderhoud) als er iets is met een van onze regelkasten. Er lopen nu verschillende opdrachten bij Coneco en in de toekomst ligt er vast nog meer in het verschiet. Bij de verdere verduurzaming van ons pand zullen we ze ook inschakelen voor de aanpassing van het klimaatbeheer.”  

Energiegebruik monitoren   

“Als Facilitair Coördinator bij Mokveld ben ik eveneens verantwoordelijk voor het gebouwbeheer. Ik kan niet wachten om te starten met Priva Cloud, een ander project dat via Coneco loopt. Daarmee is het volledige gebouwbeheersysteem te bedienen vanaf één apparaat en kan ik bijvoorbeeld ook vanuit huis inloggen. Maar de grootste voordelen zie ik in het gebruik van de trendgrafieken en de energiemonitoring, zeker gezien de huidige energiekosten. Hoe ik onze samenwerking zie? Die is prettig, open en eerlijk. En als zich eens een probleem voordoet, hoeven we maar naar Nieko te bellen en zegt hij: ‘Dat gaan we fiksen’. Ook de service is dus erg goed.” 

Bent u benieuwd naar andere projecten waarbij wij meewerken aan de regeltechniek van bedrijfspanden, lees dan de blogs over Tibo-VeenBoon Edam en Oldelft Ultrasound

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep