Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Fijne samenwerking bij optimaal klimaatbeheer voor Boon Edam

Projectrealisatie

Het kantoor wordt voorzien van diverse duurzame toepassingen, waaronder de nieuwe lbk, warmtepompen en naregelingen op ruimteniveau.

Robin Smallegange, assistent projectmanager Coneco

Klaver Klimaattechniek en Coneco realiseren samen de optimale regeling van het klimaatbeheer bij het hoofdkantoor van Boon Edam. Projectleider Edwin Brands van Klaver is erg tevreden over de samenwerking. 

Boon Edam is wereldmarktleider in toegangsoplossingen, zoals draai- en beveiligingsdeuren, doorloopsluizen en beveiligde toegangspoortjes. Voor de grootschalige renovatie van het hoofdkantoor in Edam verzorgt onze opdrachtgever Klaver Klimaattechniek de luchtzijdige installatietechniek. Klaver vroeg Coneco de aansturing van de klimaatinstallatie te realiseren. 

In balans      

Projectleider Edwin Brands van Klaver: “Voor de verwarming en koeling van het vernieuwde kantoor wordt gebruik gemaakt van twee grote lucht/water warmtepompen, die ook kunnen verwarmen en koelen tegelijkertijd. Heel bijzonder is dat de luchtbehandelingskast is voorzien van twee warmtewielen. Voor het transport van cv- en gkw zijn er energiezuinige circulatiepompen. Alles moet uitstekend worden geregeld, zodat de installatie optimaal in balans is. De technische ruimte komt in een container op het dak van het kantoorpand. Tot het zover is, staat die container bij ons op het terrein zodat we alles kunnen voorbereiden, zoals het aanleggen en inbouwen van de klimaat- en regeltechniek. Als alle voorbereidingen hier zijn afgerond, wordt de container in zijn geheel bij Boon Edam op het dak gehesen.”

Hoog niveau 

Robin Smallegange is als assistent projectmanager van Coneco nauw bij dit project betrokken. “De verbouwing van het hoofdkantoor wordt uitgevoerd in drie fases, waarbij de medewerkers van Boon Edam tussentijds ook naar een ander bouwdeel verhuizen. In de technische ruimte op het dak komen onder andere de verdeler, buffervaten en regelkast. Deze worden bij Klaver in de container gebouwd. De bekabeling wordt ook daar aangelegd, door Wolf Techniek. De complete oplevering van het project is aan het einde van dit jaar gepland. Het kantoor wordt voorzien van diverse duurzame toepassingen, waaronder de nieuwe lbk, warmtepompen en naregelingen op ruimteniveau. Als er niemand in een ruimte aanwezig is, wordt deze dus niet onnodig verwarmd of gekoeld. Alle voorzieningen zijn van hoog niveau, volgens de wensen van de eindgebruiker.”

Wederzijds vertrouwen          

Edwin: “Boon Edam is een betrokken opdrachtgever. Een project als dit is altijd spannend, want er zijn serieuze bedragen mee gemoeid. Daarom is het fijn dat de samenwerking zo goed loopt. Tussen Klaver en Coneco gaat alles in goede onderlinge afstemming en met wederzijds vertrouwen. Onze samenwerking is prettig, duidelijk en concreet.”

Bent u benieuwd naar projecten voor renovatie of verduurzaming van kantoorgebouwen, bekijk dan onze blogs over Van WijkWTC RotterdamBuilding 1962 en Blaak16

banner 1

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep