Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Energiezuinig klimaatbeheer voor nieuwbouw Oldelft Ultrasound

Projectrealisatie

Terberg Totaal Installaties ziet onze samenwerking als een betrokken en langdurig partnerschap. Daar zijn we trots op!

Rik Bouter, Projectmanager Coneco

Bij de nieuwbouw van Oldelft Ultrasound werken Terberg Totaal Installaties en Coneco nauw samen aan de regeltechnische installatie voor een energiezuinig klimaatbeheer. Wouter Lenssinck, Projectleider bij Terberg: “We hebben vaak aan een half woord genoeg.” 

Namens Coneco is Projectmanager Rik Bouter bij het project van Oldelft Ultrasound betrokken. “Het nieuwe pand komt op de universiteitscampus van TU Delft en biedt plaats aan het hoofdkantoor en de productiefaciliteiten van het medische technologiebedrijf. Het ontwerp is BREEAM-gecertificeerd. Voor de klimaatinstallatie leveren wij in opdracht van Terberg Totaal Installaties de regeltechniek, bestaande uit hard- en software, tekenwerk, regelkasten en inbedrijfstelling. We werken altijd erg prettig met Terberg. Samen met hun Projectleider Wouter Lenssinck heb ik al heel wat projecten uitgevoerd.”  

Op tijd

Wouter Lenssinck: “Al zolang ik bij Terberg werk, schakelen we Coneco in voor de regeltechniek. We kennen elkaar inmiddels goed en vaak is een half woord of een schets al genoeg om te begrijpen hoe de installatie wordt opgezet. Vervolgens maakt Coneco de regelinstallatie voor Terberg op maat. Daarmee ontzorgen ze ons op een heel hoog niveau. We hebben samen inderdaad al veel verschillende projecten uitgevoerd, van woonhuizen tot kantoren en hotels. Wat ik zo prettig vind aan de samenwerking met Coneco is dat ze het werk correct en vooral op tijd uitvoeren.” 

Virtueel      

“Terberg maakte het ontwerp volgens de BIM-methode”, vervolgt Wouter. “Het gebouw, de werktuigkundige en elektrotechnische installaties zijn eerst virtueel ontworpen, waarna de verschillende partijen hun werk ‘in het echt’ konden maken. Uniek aan het pand bij Oldelft is dat er veel techniek in zit en vrijwel alle techniek zichtbaar is, er zijn bijna geen plafonds. Voor ons als installateur is het een uitdaging die techniek mooi aan te brengen.” 

Vraaggestuurd  

“Het gebouw kent diverse duurzame toepassingen. Een WKO-installatie zorgt met warmtepompen voor de opwekking van warmte en koude, die middels klimaatplafonds op de verdiepingen worden afgegeven. De installatie werkt vraaggestuurd en schakelt pas in als iemand in een bepaalde zone aanwezig is. Geheel afgestemd op de gebruiker en zeer energiebesparend. In de technische ruimte staat een centrale regelkast. Daarnaast zijn in de luchtbehandelingskasten op het dak eveneens regelpanelen gemonteerd, wat erg efficiënt is. Met Coneco hebben we hiermee al goede ervaringen bij andere projecten opgedaan.”

Alles geregeld

“Bij de kick-off van een project als Oldelft bespreken we altijd eerst de planning. We maken dan duidelijke afspraken, zodat ieder weet wat de noodzakelijke stappen in de projectvoorbereiding zijn. Coneco gaat daar vervolgens mee aan de slag en als het tijd is voor de inbedrijfstelling, hebben ze alles geregeld. Hun inbedrijfsteller komt op het project, heeft de software al ontwikkeld en kan meteen aan de slag. Ik zie onze samenwerking als een betrokken en langdurige partnerschap. Als we aan een project werken, zitten we er echt samen in. Coneco is een onderdeel van de uitdaging om er gezamenlijk een succes van te maken, ze zijn daar heel proactief in. Ik beschouw ze bijna meer als collega’s, dan als externe partij.”

Benieuwd naar andere WKO-projecten van Coneco? Lees dan onze blogs over Strabrecht CollegeTriodos BankBlaak16 en Tilburg University.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep