Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Element Amsterdam Hotel

Voor de transformatie van een voormalig kantoorpand naar een long-stay hotel verzorgde en coördineerde Roodenburg Installatie Bedrijf de klimaatinstallatie en de bijbehorende warmte- en koude-opwekking. Coneco realiseerde voor de installaties de regeltechniek en datakoppelingen met de verschillende systeemdelen en gebouwinstallaties.

Project: Element Amsterdam Hotel in Amsterdam
In samenwerking met: Roodenburg Installatie Bedrijf
Verantwoordelijk binnen Coneco: Tom van Oers
Opdracht: Ontwerpen en produceren van de regeltechnische installatie en het softwarematig integreren van deelsystemen in het overkoepelende gebouwbeheersysteem.
Hoe gerealiseerd: Nadat vanaf begin 2015 het gehele kantoorpand tot op het casco was gestript, begon Roodenburg Installatie Bedrijf vanaf juli aan de opbouw van de installaties. De inbedrijfstelling vond vanaf november plaats. Nadat de klimaattechniek begin 2016 is ingeregeld, vond in maart de laatste afstemming op de gebruikers plaats. Prioriteit in de opdracht was het zo klimaatneutraal mogelijk laten functioneren van de installaties – een van de specialiteiten van Roodenburg Installatie Bedrijf.

{c:blog/85_2}

Daarom Coneco: veel ervaring met omvangrijke en complexe datakoppelingen
Marco Klop, projectleider meet- en regeltechniek, vertelt dat Roodenburg Installatie Bedrijf samenwerkt met verschillende specialisten op het gebied van regeltechniek. “Coneco is een van de specialisten met wie we heel goed samenwerken, en voor deze opdracht was Coneco de aangewezen partij. Het project bevat naast M-Bus koppelingen ten behoeve van de verbruiksmeters, ook koppelingen met de binnen het hotel toegepaste KNX- en Dali-systemen. Door deze koppelingen wordt het mogelijk om de verbruiksdata vanuit het hotel te visualiseren via het door Coneco geleverde gebouwbeheersysteem. Ter illustratie: de koppeling met het KNX-systeem omvat ruim 1200 datapunten. Dat vraagt om specialistische kennis en kunde op het gebied van datakoppelingen. En die vinden we bij Coneco.”

Samenwerking: toegevoegde waarde
“We kennen elkaar goed. We ‘verstaan’ elkaar en weten wat we aan elkaar hebben. Daarnaast is de specifieke kennis en ervaring van Coneco over datakoppelingen met verschillende systeemdelen en gebouwinstallaties voor ons van toegevoegde waarde.”

{c:blog/85_3}

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep