Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Duurzame toekomst voor Kindercampus Rembrandtkwartier

Projectrealisatie

Nadat in 2015 drie basisscholen in Rijswijk afbrandden, krijgen ze nu een nieuw en duurzaam schoolgebouw op de Kindercampus Rembrandtkwartier. De kenmerken van de Kindercampus: veel verschillende ruimtes, veel techniek en veel comfort. Mede dankzij Coneco krijgen deze Frisse Scholen een prettig binnenklimaat.

In de zomer van 2015 werden bij een brand in Rijswijk drie basisscholen in de wijk Rembrandtkwartier totaal verwoest. Sinds die tijd zijn zo’n 900 leerlingen van Daltonbasisschool ’t Prisma, de Godfried Bomansschool en de J.H. Snijdersschool tijdelijk elders ondergebracht. De scholen krijgen een gezamenlijk nieuwbouwpand, waarin ook kinderopvang komt. De bouw van deze duurzame brede school is in volle gang. Coneco is verantwoordelijk voor de regeltechniek van het gebouwbeheersysteem van de ‘Kindercampus Rembrandtkwartier’. Vanzelfsprekend werken we hierbij volgens het Programma van Eisen Frisse Scholen.

Splitsing per gebouwdeel
Bij de Kindercampus werken wij nauw samen met drie partijen: Gemeente Rijswijk, Adviesbureau De Blaay-Van den Bogaard RI dat de complete installaties ontwierp en onze opdrachtgever Spijker Klimaatservice. Coneco realiseert de regeltechniek en het gebouwbeheersysteem voor de technische installaties (waaronder de bodemopslag met warmtepompen), evenals de complete luchtbehandeling. De drie scholen bevinden zich weliswaar geschakeld onder één dak, maar de energieopwekking en luchtbehandeling zijn per gebouwdeel gesplitst. Daardoor krijgt de J.H. Snijdersschool een volledig eigen warmte/koude-opwekking, terwijl ’t Prisma en de Godfried Bomansschool gebruik maken van gecombineerde warmte/koude-opwekking.

Drie-in-één school
Doordat er in één gebouw drie verschillende scholen komen, passen we relatief veel techniek toe. Voor de gesplitste energieopwekking zijn bijvoorbeeld extra energiemeters nodig. Bovendien zijn er veel verschillende ruimtes die hun eigen eisen aan het klimaatbeheer stellen. Behalve lokalen zijn er ook directiekamers, stilteruimtes, leerpleinen, instructieruimtes, een speellokaal en een bibliotheek. Alle ruimtes zijn voorzien van klimaatplafonds voor luchtverversing, geïntegreerde verlichting en een optimale ruimtetemperatuur.

Allernieuwste naregelingen
Naast Priva BlueID voorregelingen gebruiken we de nieuwste generatie Priva Comforte CX naregelingen voor verwarming, variabel volumeregelaars, verlichtingsschakeling en zonweringsturing. Alle lokalen hebben individuele naregeling in combinatie met verlichting. Daarnaast is een aantal naregelingen voorzien van DALI-koppeling. In de algemene ruimtes passen we de nieuwste Priva Touchpoint bedieningspanelen toe; in de lokalen komen Touchpoint One bedieningspanelen met een CO2-sensor.

Drie Frisse Scholen
Onlangs werd het hoogste punt bij de bouw van de nieuwe brede school in Rijswijk bereikt. De werkzaamheden van Coneco zijn in de afrondingsfase. Als alles volgens planning verloopt, kunnen de 900 leerlingen na de zomervakantie hun nieuwe schooljaar beginnen op één van de drie Frisse Scholen. Voor een duurzame toekomst op Kindercampus Rembrandtkwartier.

Naast nieuwbouwscholen, kunnen wij ook van bestaande scholen een Frisse School maken. In onze blog leest u hoe de klimaatinstallatie van Tabor College Werenfridus weer toekomstbestendig werd.

Afbeelding: Architectenbureau Inbo, Jeroen Simons

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep