Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Duurzaamheid en comfort in Porta Futurum

Projectrealisatie

Langs de N50 bij Kampen verrijst een opmerkelijk gebouw, Porta Futurum. Deze Poort van de Toekomst wordt de nieuwe locatie van Van der Sluis Constructie. Re3com Coneco is verantwoordelijk voor het klimaatbeheer in Nederlands modernste constructiehal, voorzien van de nieuwste machines en innovaties én met een optimaal werkklimaat voor de medewerkers.

Sinds 1934 zijn Van der Sluis Technische Bedrijven gevestigd in Genemuiden. De oorspronkelijke wagenmakerij is inmiddels uitgegroeid tot een familiebedrijf met verschillende specialismen. Omdat de bestaande huisvesting onvoldoende ruimte biedt voor de uitbreidingsplannen, verhuist het bedrijfsonderdeel Constructie in 2019 naar een nieuw industrieterrein bij Kampen. Afgelopen voorjaar werd daar de eerste paal geslagen voor het nieuwe, duurzame en gasloze pand: Porta Futurum.

Prettige werkomgeving, optimaal klimaat
Het terrein van 45.000 m2 biedt plaats aan moderne productiehallen, een spuithal, magazijn, technische ruimte en kantoor. De hallen worden voorzien van de nieuwste machines en innovaties, een complete luchtbehandelingsinstallatie, vloerverwarming, lasdampafzuiging en ventilatie. Kortom: voor de medewerkers een prettige werkomgeving met een optimaal klimaat. Opdrachtgever Van der Sluis Utiliteit vroeg Re3com voor de regeltechniek van het klimaatbeheer.

Duurzaam verwarmd en gekoeld
Porta Futurum wordt duurzaam verwarmd en gekoeld door een WKO-installatie met gesloten bron. Het bronsysteem bestaat uit bodemcollectoren die in de bron worden aangebracht en die de temperatuur van de bodem aannemen. ’s Winters onttrekt het systeem warmte aan de bodem om het gebouw te verwarmen. ‘s Zomers gebruiken we de koude uit de bodem om met het systeem te koelen. In het gebouw zorgen we door Priva Comforte naregelingen en Touchpoint One bedieningspanelen met geïntegreerde CO2-sensoren voor een comfortabel binnenklimaat en een prettige, efficiënte bediening.

Bijzondere samenwerking
Inmiddels zijn we volop bezig met de voorbereidende werkzaamheden voor Porta Futurum. Als begin 2019 de bekabeling is aangelegd, hebben we tot de inbedrijfstelling en oplevering (eind februari) zo’n zes weken tijd voor alle werkzaamheden ter plaatse. Dat is haalbaar, door een zorgvuldige planning en in nauw overleg met de opdrachtgever. Re3com werkte al samen met het bedrijfsonderdeel Van der Sluis Utiliteit B.V. voor andere opdrachtgevers, zoals bij de attractie This is Holland. Die samenwerking zetten we nu voort bij het nieuwbouwpand van Van der Sluis Constructie. Bovendien werken we tegelijkertijd mee aan de verbouwing van het pand in Genemuiden. Een bijzondere samenwerking, dat mag duidelijk zijn!

Afbeelding: Van der Sluis Technische Bedrijven

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep