Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Duurzaam sportcomplex OVV met gebouwbeheer via de cloud

Projectrealisatie

Tibo Veen verzorgde het ontwerp en de engineering van de installaties en schakelde Coneco in voor het gebouwbeheersysteem.

Kees Verwijs, Businessunit Manager Utiliteit Tibo Veen

Het nieuwe sportcomplex van voetbalvereniging OVV is uiterst duurzaam. Het moderne gebouwbeheersysteem kan bovendien via de cloud worden bediend, praktisch én efficiënt. Installatiebedrijf Tibo Veen schakelde Coneco in voor de regeltechniek.

Accountmanager Matthijs Noordergraaf: “In opdracht van installatiebedrijf Tibo Veen, dat de E- en W-installatie voor het sportcomplex in Oostvoorne realiseerde, leverde Coneco het gebouwbeheersysteem. Met Priva Blue ID sturen we onder meer twee warmtepompen aan. Om het energiegebruik goed te kunnen monitoren is er extra bemetering opgenomen. Verschillende ruimtes zijn voorzien van Priva Touchpoint bedienpanelen en de Edge Gateway maakt benadering via de cloud mogelijk. In de aanloop naar de nieuwbouw stelde de voetbalvereniging een bouwcommissie samen, bestaande uit leden met deskundigheid op verschillende gebieden zoals bouw, elektra en regeltechniek.”

Scorebord  

Kees Verwijs is Businessunit Manager Utiliteit bij Tibo Veen. “Voor de nieuwe accommodatie van OVV realiseerden wij de E-installatie, met onder andere een brandmeld-, data-, verlichtings- en PV-installatie. Ook verzorgden we de aansluitpunten en de voeding voor bijvoorbeeld het scorebord, de keuken en de kantine. Daarnaast maakten we de W-installatie met een energiezuinige luchtbehandelingskast en twee warmtepompen: één voor de verwarming en één voor warm tapwater van het douchesysteem. In de technische ruimte bevinden zich vier boilervaten voor de douches en het gebouw is volledig voorzien van vloerverwarming.”

Voor de regeltechniek werken we graag met Coneco: we begrijpen elkaar en dat werkt zoveel makkelijker. 

Kees Verwijs, Businessunit Manager Utiliteit Tibo Veen

Eenvoudig inloggen

Tibo Veen verzorgde het ontwerp en de engineering van de installaties en schakelde Coneco in voor het gebouwbeheersysteem. Kees: “Hiermee worden alle installaties aangestuurd of geïntegreerd met Priva Blue ID. De Priva Edge Gateway maakt bovendien gebouwbeheer via de cloud mogelijk. Het voordeel voor de vereniging is, dat daarmee ‘iedereen’ op afstand kan inloggen op het systeem – ook wij. Het voordeel voor ons is, dat we daarvoor geen specifieke software nodig hebben en eenvoudig kunnen inloggen via een webbrowser.” 

Vakkennis

Bij de vele projecten die we tijdens onze jarenlange samenwerking met Tibo Veen hebben gerealiseerd, valt het me vaak op hoeveel vakkennis het installatiebedrijf in huis heeft. Kees: “Dat streven we ook zeker na. Die kennis en ervaring hebben we nodig om als ‘advies-installateur’ onze opdrachtgever van A tot Z te ondersteunen. Voor de regeltechniek schakelen we daarbij graag de deskundigheid van Coneco in. Wij begrijpen elkaar en dat werkt zoveel makkelijker.” 

Bent u benieuwd naar onze andere werken bij sportcomplexen, lees dan de blogs over Gymworld ZoetermeerFASC Feyenoord en Sporthal Almere Haven.

Afbeelding: Staton Bouw

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep