Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Duurzaam klimaatbeheer Brandweerkazerne Woerden

Projectrealisatie

Stonecold Klimaattechniek realiseert een duurzaam klimaatbeheersysteem voor de brandweerkazerne in Woerden. Samenwerken met Coneco bevalt Arjan Stouthart goed: “Vooraf stemmen we alles zorgvuldig af, zodat de uitvoering van het project overzichtelijk verloopt.”    

Projectleider meet- en regeltechniek Robert Overbeek: “Stonecold Klimaattechniek vroeg ons de meet- en regeltechniek voor de klimaatinstallatie van Brandweerkazerne Woerden te vernieuwen, omdat de bestaande installatie all electric wordt. Voor de aansturing van de verschillende systeemcomponenten leveren we onder andere een nieuwe regelkast en hard- en software. Die regelkast is voorzien van Priva Blue ID en er komt een cloudverbinding, zodat we de installatie op afstand kunnen monitoren.” 

Verduurzaming

Arjan Stouthart, eigenaar van Stonecold: “Wij verzorgen het complete binnenklimaat voor bijvoorbeeld kantoren, scholen, bedrijfsgebouwen en hotels. Dat doen we met duurzame klimaatinstallaties voor koelen, verwarmen en ventileren, waarbij we Coneco regelmatig inschakelen voor de meet- en regeltechniek. Gemeente Woerden gaf opdracht tot diverse duurzame maatregelen bij de brandweerkazerne, zoals het aanbrengen van zonnepanelen. Daarbij realiseert Kromwijk Elektro de vervanging van alle verlichting door ledlampen en is Stonecold verantwoordelijk voor het verduurzamen van de klimaatinstallatie.”  

Een geheel   

“Voor die verduurzaming voeren we verschillende werkzaamheden uit” aldus Arjan. “We vervangen de traditionele gasinstallatie met cv-ketels door vier Ecodan warmtepompen van Mitsubishi Electric. Die leveren de warmte voor de radiatoren, stralingspanelen en verwarming en voor het warm tapwater van de douches. In de kantoren komen drie vrf-units, die per ruimte kunnen koelen en verwarmen, en de remise krijgt een nieuwe luchtbehandelingskast met warmteterugwinning. De regeltechnische installatie maakt van deze componenten een geheel, doordat alle systemen via de centrale regelkast met elkaar kunnen communiceren.”   

Samenwerken    

“Stonecold en Coneco werken nog niet zo lang samen. Wij waren op zoek naar een Priva partner en kenden hun naam vanuit de markt. Het eerste project waarvoor we ze hebben ingeschakeld is goed verlopen: de vervanging van een verouderde regelkast bij een gezondheidscentrum door een nieuwe regelkast met Priva Blue ID. Op basis van die ervaring zijn we verder gaan samenwerken. We vinden elkaar in deskundigheid, professionaliteit en heldere communicatie. En omdat we alles vooraf zorgvuldig met elkaar afstemmen, verlopen projecten overzichtelijk en komt er tijdens de uitvoering weinig voor de dag.”    

Flexibel

“De werkzaamheden bij de brandweerkazerne zijn nu in de voorbereidende fase; de oplevering staat aan het einde van dit jaar gepland. We gaan bij dit project ook gebruikmaken van Priva Digital Services. Met de cloudverbinding kunnen we de werking van de klimaatinstallatie desgewenst overal ter wereld zien en beheren. Als de gebruiker bijvoorbeeld warmte- of koudeklachten meldt, kunnen we op afstand zien wat er aan de hand is en het ook op afstand bijstellen. Dat geeft ons veel flexibiliteit!”

Benieuwd naar andere projecten rond het verduurzamen van klimaatbeheer, lees dan onze blogs over WTC RotterdamUniePlazaVan Wijk en MFC Foxhol.

Afbeelding: Brandweerkazerne Woerden

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep