Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Coneco verzorgt klimaatregeling in Amstel Tower

Projectrealisatie

Met een hoogte van honderd meter wordt Amstel Tower de hoogste woon- en hoteltoren binnen de ring van Amsterdam. Pal naast het Amstelstation verrijst de imposante toren met een hotel, huurappartementen, parkeergarage en horecagelegenheden. Coneco werkt mee aan een goed klimaat in deze blikvanger in Amsterdam-Oost.

De Amsterdamse skyline verandert met de komst van de indrukwekkende Amstel Tower. In de 32 verdiepingen tellende woontoren komen ‘innovatieve stadsappartementen’: 192 huurwoningen met een eigen buitenruimte. Op de onderste zes verdiepingen van het gebouw exploiteert de Duitse hotelketen Meininger een hotel met 186 kamers. Bij Amstel Tower komt tevens een parkeergarage en op de begane grond komen twee horecabedrijven. Spindler Installatietechniek is verantwoordelijk voor zowel de werktuigbouwkundige als de elektrotechnische installatie van Amstel Tower. Zij vroegen Coneco voor de klimaatregeling en bekabeling van de hotelkamers en de algemene ruimten in het hotel.

Intensief traject
Sinds de kick off bijeenkomst in april hebben de betrokken partijen gezamenlijk een intensief traject doorlopen. Als regisseur van de meet- en regeltechniek heeft Coneco zich samen met Spindler verdiept in de werktuigbouwkundige oplossingen en de selectie van de benodigde componenten. Het klimaatbeheersysteem van Amstel Tower heeft een aantal bijzondere toepassingen. De duurzame WKO-installatie van het gebouw wordt gekoppeld met de Priva ID-regeling. Naar behoefte van de gast regelt de Priva Comforte CX-naregeling het klimaatbeheer in de hotelkamers energiezuinig op temperatuur en luchtkwaliteit. Ook is elke hotelkamer voorzien van een kaartlezer, waarmee de klimaatregeling pas bij ingebruikname van de kamer van standby naar comfortstand schakelt.

Mock-up ruimten
Inmiddels is het engineeringtraject van Amstel Tower in volle gang. Voor de proefopstelling van twee hotelkamers heeft Coneco ‘mock-up ruimten’ voorzien van de beoogde regeltechniek. Zo krijgt de opdrachtgever een indruk van het geleverde systeem en de uitvoering daarvan. Tevens is de regeltechnische omschrijving ter goedkeuring ingediend, zijn de schema’s van de regelkasten in productie en monteert het bekabelingsbedrijf Intralectric bekabeling in de hotelkamers. Als alles volgens planning verloopt, zal de technische installatie in december 2017 gereed zijn. Naar verwachting is de oplevering van Amstel Tower in februari 2018.

Afbeelding: Provast

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep