Logo Coneco

Volg ons

blog

Wij zijn blij met uw storingen!

Service en onderhoud

Meet- en regeltechniek leer je niet op school. Ons vak kun je alleen maar in de praktijk goed (en beter) in de vingers krijgen. En net als in het echte leven leer je van fouten het meest. Vandaar dat onze Coneco Servicedesk zo ‘blij’ is met uw storingen.

Het vak meet- en regeltechniek is uiteraard opgenomen in het curriculum van technische vmbo-, mbo- en hbo-opleidingen als Elektrotechniek, Mechatronica, Klimaatbeheersing en Werktuigbouwkunde. Maar het is altijd maar een klein onderdeel van de totale opleiding. Niet vreemd dus dat je ons vak eigenlijk alleen in de praktijk kunt leren, van een ervaren meet- en regeltechnicus. Dat is ook een van de belangrijkste redenen dat wij een lerende organisatie zijn. 

Servicedesk heeft prominente plek

En dat leren doen we binnen onze organisatie vooral van elkaar. De junior objectbeheerder van de senior. De inbedrijfsteller van de software engineer. De projectleider MRK van de technisch speciallist. Dat leren doen we dagelijks door elkaar vragen te stellen. We leren maandelijks van elkaar tijdens onze kennisdeelsessies van de verschillende functiegroepen en we ontwikkelen ons structureel tijdens de trainingen van de Coneco Groeiacademie.
Maar het allermooiste is dat we leren van uw storingen. Dat is een van de redenen dat de Coneco Servicedesk een prominente plek in onze organisatie heeft. Alle storingen van eindgebruikers, gebouwbeheerders, installateurs en onze eigen collega’s zijn ons even lief. De hoofdopdracht van de Servicedesk betreft het oplossen van storingen. Dat staat buiten kijf! Maar de kennis die we hieruit opdoen, heeft waarde voor het lerend vermogen van ons hele bedrijf.

Hartelijk dank voor uw storingen!

Komen er veel dezelfde storingen binnen? Dan zoeken we naar generieke oplossingen! Zo heeft onze Servicedesk onlangs een stuk software geschreven dat bepaalde storingen voorkomt, en tegelijk de totale installatie beter stationair laat draaien. Merken we dat een bepaalde module het vaker laat afweten? Dan gaan we op zoek naar een vervanger. En ziet de Coneco Servicedesk dat onze medewerkers vaker dezelfde soort vraag stellen? Dan organiseren we een training. Op deze manier hebben we al diverse trainingen en kennisdeelsessie georganiseerd. Zo blijven we leren en zo zorgen we er met z’n allen – én dankzij uw storingen – voor dat we steeds beter worden. Dus heeft u een storing? Meld hem bij onze Coneco Servicedesk. Ik dank u er hartelijk voor!

Vragen of storingen in de meet- en regeltechniek? Bel de Coneco Servicedesk: 078 641 38 77. Of kijk op onze website.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep