Logo Coneco

Volg ons

blog

Werken bij Coneco is je samen met collega’s verdiepen

Groeiacademie

Mariëlle de Gruijter is vrijwel dagelijks in gesprek met medewerkers en geïnteresseerden. Het valt haar op dat er telkens drie argumenten zijn die zorgen dat het verloop bij Coneco zo laag is en de interesse zo hoog.

Verdieping van het vak

“De belangrijkste reden waarom mensen bij Coneco aankloppen, is onze specialisatie: meet- en regeltechniek. Deze discipline is in ontwikkeling en krijgt een steeds belangrijkere rol bij de realisatie van duurzame gebouwinstallaties en in de samenwerking met E&W-installatietechniek. Dat zien we ook binnen Coneco zelf. Collega’s die op deeldisciplines zitten, zoals duurzaam inregelen van een installatie, bodemenergiesystemen of data-analyse, ontwikkelen zich. Coneco stimuleert dit.”

Terugvallen op (kennis van) collega’s

“De loyaliteit is hoog binnen onze organisatie. Niet alleen richting opdrachtgevers; we geven niet snel op en zijn er problemen dan lossen we die op. Ook onderling is de collegialiteit erg hoog. Dat kan gaan over het bieden van extra capaciteit op een project, maar ook over het delen van kennis en informatie. Binnen Coneco zijn er veel collega’s die het leuk vinden om kennis te delen, research te doen, vragen te beantwoorden of kennisdeelsessies te organiseren over specifieke onderwerpen.”

Loopbaanontwikkeling

“Er zijn veel mogelijkheden voor ontwikkeling van onze medewerkers. We hebben onze eigen Coneco Groeiacademie waar we veel trainingen geven en ontwikkelen. Daarnaast bieden we mogelijkheden voor zelfstudie en opleiding. Dat kan over het vak zelf gaan, maar bijvoorbeeld ook over timemanagement, coaching… Of voor een wending in iemands functie of carrière. Wat je ook kiest, binnen Coneco gaan we voor ontwikkeling en werkgeluk.”

Volgens Mariëlle zorgen bovenstaande drie argumenten voor het lage verloop en de grote interesse voor werken bij Coneco. Wil je ook werken bij Coneco? Kijk naar onze vacatures of stuur een open sollicitatie.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep