Logo Coneco

Volg ons

blog

Veilig werken, veilig samenwerken

Kwaliteit en certificering

Bij Coneco hechten we veel belang aan veilig werken en veilig samenwerken, daarom zijn we gecertificeerd volgens de VCA-norm. Wat betekent dat voor u als klant in de praktijk? Manager Service en onderhoud & VCA Edwin Stalvord geeft antwoord op vier vragen.

Waarom VCA?
Met het VCA-certificaat tonen we aan, dat Coneco werkt volgens een vastgestelde methodiek om de veiligheid van opdrachtgevers, derden en medewerkers te kunnen waarborgen. Aan de hand van het VCA-schema auditeert Bureau Veritas ons jaarlijks. Zo waarborgen wij, dat we zo veilig mogelijk werken.

“Iedereen van Coneco is bewust bezig met veiligheid: van opdrachtgevers, derden en van zichzelf.”

Wat merkt de klant hiervan?
In principe niets. Tenminste, als alles op de locatie en tijdens het werk volgens de veiligheidsregels verloopt. Is dat niet het geval, dan kan de klant kritische vragen over de veiligheid verwachten. Al onze mensen op de werkvloer zijn VCA-gecertificeerd en in het bezit van de GPI. Of ze nu aan de slag zijn met calculatie, projectmanagement, inbedrijfstelling of service en onderhoud, iedereen is bewust bezig met veiligheid. Zowel met de veiligheid van opdrachtgevers en derden als van zichzelf.

Hoe houdt Coneco de focus op veiligheid?
Dat doen we onder meer tijdens maandelijkse toolboxmeetings, waarin steeds een ander veiligheidsaspect aan bod komt. De onderwerpen variëren van werken met elektriciteit tot ontruiming en van RSI tot inrichting van de werkplek. Daarnaast voeren steeds wisselende personen veel werkplekinspecties uit.

Wat betekent veilig werken aan projecten in de praktijk?
Als gebouwautomatiseerder zorgen wij ervoor, dat we veilig werken aan de regeltechniek van onze nieuwbouw-, renovatie- en onderhoudsprojecten. We werken vrijwel altijd met elektrische installaties en dan is veiligheid van essentieel belang. Een veilige werkomgeving kunnen we echter niet alleen creëren, dat gebeurt ook in samenspraak met de klant. Want het gaat niet alleen om veilig werken, maar ook om veilig samenwerken.  

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem contact met me op, dan vertel ik u meer over VCA en veilig werken bij en met Coneco

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep