Logo Coneco

Volg ons

blog

TechnoMagie op de Installatie Vakbeurs

Beurzen en events

Klaar voor de wondere wereld van technische magie? 🚀 Met de Collegetour tijdens de Installatie Vakbeurs in Hardenberg hebben mbo-studenten zich afgelopen dinsdag weer laten meeslepen in de wereld van installatietechniek en gebouwautomatisering. Als onderdeel hiervan werden de studenten met een interactieve demonstratie van het Frisse Schoollokaal verwelkomd door onze opleidingscoördinator Arnout Janze van de Coneco Groeiacademie. 

Avontuur voor toekomstige Tech Wizards

De vakbeurs is niet zomaar een feestje voor volwassen professionals, oh nee! Het doel van de College Tour is om studenten in opleiding op een actieve manier te betrekken bij de branche, gericht te informeren over producten, bedrijven en innovaties en in contact te brengen met geïnteresseerde bedrijven. Én, om de bedrijven kennis te laten maken met de ‘tech wizards van morgen’!

Het interactieve Frisse Schoollokaal

Arnout Janze, opleidingscoördinator van de Coneco Groeiacademie, inspireerde ook dit jaar weer een grote groep studenten met zijn interactief demonstratiebord van het Frisse Schoollokaal. Arnout: “We laten ze op interactieve manier zien hoe gebouwautomatisering in de praktijk werkt. Met een speciale CO2-meter wordt zichtbaar dat na inblazen het gehalte kooldioxide stijgt. Op het moment dat de kritische grens wordt bereikt, zie je een luchtklep opengaan en kan je zien en horen dat de ventilator hogere toeren gaat draaien. En natuurlijk wordt al snel daarna zichtbaar dat het CO2-gehalte weer in het ‘groen’ terechtkomt. Voor het eerst begrepen de deelnemers dat hun slaperigheid in de klas niet alleen komt door te weinig slaapuren.” 😴😳🤣 De studenten zijn enthousiast over het praktisch inzicht van hun theoretische kennis. Ook konden ze door middel van een QR-code met hun mobiele telefoon een mini-gebouwbeheersysteem maken. Ze konden er de ruimte mee uitlezen en de verlichting hierop aanpassen.

Succes?

Was de Collegetour weer een succes? Dat kun je wel zeggen! Arnout heeft de studenten weer betoverd met de praktische kant van gebouwautomatisering; het prachtige vak dat draait om de mooie mix tussen elektrotechniek, werktuigbouwkunde, regeltechniek en ICT. Wie weet, zien we een paar van deze jonge tovenaars binnenkort op onze stages en interessante afstudeeropdrachten. Missie volbracht! ✨🎓

Ready to Rock? Kom stagelopen!

Wil jij ook stagelopen? We hebben drie stageplekken beschikbaar bij Coneco: 

Afstudeerders en starters

We hebben ook afstudeerprojecten en vacatures voor starters! Bij Coneco en Re3com krijg je alle kans om je te specialiseren. Jezelf te ontwikkelen in het vak van de gebouwautomatisering. 🚀 Kijk op Werkenbijconeco.nl

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep