Logo Coneco

Volg ons

blog

Samenwerking leidt tot optimaal binnenklimaat

Re3com

In samenwerking met onze partners realiseren we jaarlijks vele projecten, van klein tot groot. We werken samen aan een comfortabel binnenklimaat en een optimaal rendement van de gebouwinstallatie van onze klant. Het is daarom niet verwonderlijk, dat in de loop der jaren een bijzondere werkrelatie met die partners ontstaat.

Eén van de bedrijven waarmee Re3com een bijzondere werkrelatie heeft opgebouwd, is Aqualectra. Het bedrijf in Heerhugowaard ontwerpt en produceert al zo’n veertig jaar hoogwaardige elektrische panelen. Re3com realiseert veel verschillende projecten op het gebied van klimaatbeheer en gebouwautomatisering en schakelt daarbij al bijna twintig jaar de expertise van deze ervaren paneelbouwer in.

Het beste voor de klant

Wij streven ernaar een fundamentele bijdrage te leveren aan de verbetering van klimaat- en duurzaamheidsprestaties van gebouwen. Daarbij werken we aan de meest uiteenlopende projecten in zorg, onderwijs, kantoren, industrie, cultuur en recreatie. Aqualectra maakt hiervoor de regelkasten, die worden ontworpen volgens de laatste technische ontwikkelingen. De specialisten in paneelbouw hebben veel ervaring, zij houden zich dagelijks bezig met het inbouwen van onder meer Priva regelapparatuur in besturingspanelen. Het productieproces bij Aqualectra verloopt volgens de Lean-filosofie, waarbij verspilling zo veel mogelijk wordt voorkomen. Door het minimaliseren van verspilling in het bedrijfsproces, ontstaan immers betere doorlooptijden, een hogere kwaliteit en lagere productiekosten. Aan de hand van de Lean-methode werkt men continu aan de verbetering en vernieuwing van de werkprocessen. Die optimalisatie van het bedrijfsproces komt uiteindelijk ten goede van de klant en dus ook van ónze klant.

Kennis en ervaring bundelen

De jarenlange samenwerking geeft een meerwaarde voor beide partijen: Aqualectra leert van onze expertise op het gebied van ontwerp en engineering, wij leren van de specialistische kennis die Aqualectra heeft op het gebied van paneelbouw. Die bundeling van kennis en ervaring heeft een grote toegevoegde waarde voor de projecten waaraan we werken, ook toen onlangs de klimaatinstallatie bij Aqualectra zélf aan een update toe was. Aqualectra bouwde daarvoor drie regelkasten om, Re3com schreef de nieuwe software en stelde de installatie in bedrijf. En zo werken onze ‘collega’s’ inmiddels weer in een prettig binnenklimaat. Want dat is heel bijzonder bij zo’n lange samenwerking: bij gezamenlijke projecten beschouwen de medewerkers elkaar min of meer als collega’s. We denken met elkaar mee, telefoneren zeer regelmatig en stemmen de werkzaamheden goed met elkaar af. Net als Re3com wil Aqualectra tenslotte ook het beste voor de klant. Dat is nog eens prettig samenwerken!

De blogs over Sporthal Almere Haven en Porta Futurum geven u een goede indruk van de gevarieerde projecten van Re3com.

Afbeelding: Aqualectra

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep