Logo Coneco

Volg ons

blog

Rust en ruimte voor inhoud, innovatie en ontwikkeling

Inspiratie

Een nieuw jaar ligt voor ons. Een jaar waarin ik mijzelf, onze medewerkers, Coneco en Re3Com meer rust en ruimte wil kunnen bieden voor inhoud, innovatie en ontwikkeling. Een jaar waarin we nog mooiere projecten willen realiseren die niet alleen het binnenklimaat ten goede komen, maar ook het klimaat om ons heen. De nadruk ligt in 2017 wat mij betreft op rust, relatieve rust wel te verstaan.

2016 was een jaar vol reuring. Een roerig jaar waarin de markt gespannen was, maar ook een jaar waarin de markt na de zomer – gelukkig! – weer aantrok. Vooral dat laatste betekende heel veel werk verzetten, waarbij we veel van elkaar en onszelf hebben gevraagd en geëist. Nu willen we weer verder met innoveren en ontwikkelen. Projecten weer beter en efficiënter maken. Waarom? Omdat het kan! Omdat voortschrijdend inzicht het functioneren van een totale installatie verbetert en omdat ontwikkelingen en innovaties vaak verbeteringen inhouden. Binnen onze bedrijven werken gedreven technici die op hun specifieke vakgebied het verschil willen maken. Samen met hen koester ik de innerlijke wens om met ons werk de wereld een stukje beter te maken. En ik weet dat het kan!

Energieneutrale gebouwen liggen binnen handbereik

Dat bewijzen mensen als Thomas Rau, innovaties bij Priva en dat bewijzen ook de eerste metingen en resultaten van onze nieuwe innoverende dienstverlening: Coneco Plus. De gemene deler van de eerste successen van Coneco Plus is de duurzame samenwerking tussen verschillende disciplines en met gedreven opdrachtgevers die niet kiezen voor ‘goed’, maar voor ‘optimaal’. Opdrachtgevers die niet alleen kiezen voor ‘binnenklimaat’, maar ook voor ‘klimaat’. En opdrachtgevers die niet kiezen voor een kortetermijnoplossing, maar voor een langetermijnrelatie. Om deze opdrachtgevers goed (of liever: optimaal!) te kunnen bedienen, is rust nodig, relatieve rust. Rust om een gebouwinstallatie binnen een nieuw of bestaand gebouw te ontwerpen, te realiseren, te analyseren en te optimaliseren. Rust en ruimte om met meer inhoud, kwaliteit en service gebouwen optimaal te laten functioneren.

Rust voor persoonlijke en vaktechnische ontwikkeling

Meer rust wens ik ook onze medewerkers. Door te werken aan nog meer structuur en stabiliteit in onze processen. En door hun de ruimte te bieden voor persoonlijke en vaktechnische ontwikkeling. De Coneco Groeiacademie is daar een aantal jaren geleden voor opgericht en ik wens dat onze medewerkers daar in 2017 opnieuw gebruik van gaan maken, om zichzelf verder te ontplooien, om hun horizon te verbreden en om hun werk te verdiepen. Ook wens ik jonge mensen te verwelkomen en hen binnen onze organisatie op een rustige manier groeikansen te bieden. Om ons heen wens ik opdrachtgevers, partners en collega’s relatieve rust, ik wens meer stabiliteit in de markt zodat ondernemingen en organisaties kunnen groeien, ondernemen en innoveren om de wereld een beetje beter te maken. Kortom, veel rust in 2017, relatieve rust voor u en de uwen.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep