Logo Coneco

Volg ons

blog

Roerig 2016 laat me niet onberoerd

Inspiratie

Rond de jaarwisseling maak ik altijd de balans op. Wat is er gebeurd met Coneco? Met Re3Com? Met onze medewerkers en met mezelf? Wat hebben we gerealiseerd bij opdrachtgevers? 2016 heeft me niet onberoerd gelaten. Een roerig jaar dat zich kenmerkte door uitersten. Daarom veel dank aan alle medewerkers voor hun inzet en toewijding. En ook alle dank aan onze klanten voor hun begrip en vertrouwen.

Klimaatbeheersing, meet- en regeltechniek, ict… Mijn hart klopt er sneller van. En niet alleen dat van mij. Ook de medewerkers van Coneco en Re3Com zijn bijzonder toegewijd. Ze houden van deze specialistische techniek, zijn leer- en nieuwsgierig naar de nieuwste toepassingen en mogelijkheden. Die houding en vakinhoudelijke interesse hebben onze onderneming geholpen om door het eerste moeilijke half jaar heen te komen. Want makkelijk was die eerste helft van 2016 niet.
We zaten, net als veel andere ondernemingen en branches, in zwaar weer. De moeilijke marktomstandigheden hebben ons voor ingewikkelde keuzes gesteld. Afslanken of iedereen aan boord houden? Van die vraag heb ik wakker gelegen. Vanwege het risico voor beide ondernemingen, maar ook die van onze vakmensen en hun gezinnen. We zijn bewust niet gaan afslanken; we hebben er met z’n allen de schouders onder gezet! En die inzet is beloond.

Na de zomer leken de dagen niet korter te worden….

We mochten weer mooie aanbiedingen doen en bijzondere projecten draaien. We voelden ons soms zelfs genoodzaakt ‘nee’ te zeggen tegen sommige aanvragen. Een situatie waarvan we in begin 2016 niet hadden durven dromen. Ik kon iets rustiger slapen, maar vaak wel minder uren. Dat gold overigens niet alleen voor mij! De tweede helft van 2016 hebben we allemaal hard doorgewerkt, gebikkeld. We hebben veel van elkaar en onszelf gevraagd en geëist. Soms ten koste van thuis. De balans tussen werk en privé, waar ik altijd zo op hamer, was wel eens behoorlijk zoek. Maar als ik die balans nu dan toch opmaak…

In roerig 2016 zijn bijzondere mijlpalen geslagen

Die mijlpalen wil ik op deze plaats graag met u delen:

  • We hebben de verliezen van begin 2016 in de laatste maanden van dit jaar weten te compenseren. Daarvoor dank ik alle medewerkers van Coneco en Re3Com.
  • Ondanks het roerige jaar was de medewerkerstevredenheid in 2016 hoog: een 8! We willen graag een aantrekkelijke werkgever zijn, en zijn dat blijkbaar ook. Dat las ik ook terug in de profielen die op onze WERKEN BIJ pagina staan
  • We hebben mooie projecten gedraaid, ik noem er slechts enkele: Smart Services Campus, Bosch Thermotechniek, Talentencampus Oss, Diamant College en Bol.com. Maar zoals gezegd, er waren er veel, veel meer; lees ze op onze blog-pagina.
  • In ons inspiratiemagazine Onderneem hebben we onze kennis willen delen. Hiermee hebben we lezers vanuit verschillende perspectieven inzicht geboden in ontwikkelingen in onze branche en in een turbulente markt.
  • Tijdens de Coneco Inspiratiemiddag hebben we laten zien hoe innovaties ons vak, gebouwprestaties en de wereld beter kunnen maken, rekening houdend met schaarste en kwetsbaarheid van de aarde en haar ‘buitenklimaat’. We hebben tijdens deze middag ook onze conculega’s een podium geboden.
  • Naast de Coneco Inspiratiemiddag organiseerde de Coneco Groeiacademie dit jaar kennisdeelsessies en trainingen over de ModBus-koppeling en over klimaatregeling op afstand. Hiermee heeft de Groeiacademie weer bijgedragen aan de ontwikkeling en groei van veel medewerkers.
  • Mede dankzij de inspanningen van onze Coneco Groeiacademie zijn acht medewerkers doorgestroomd in andere functies.
  • De spontane en onderlinge samenwerking, kennisuitwisseling, collegialiteit en loyaliteit van Re3Com- en Coneco-medewerkers hebben me dit jaar vaker doen kleuren van trots.
  • De ingezette innovaties op ons specifieke vakgebied hebben vorm gekregen in een nieuwe dienst: Coneco Plus. Met Coneco Plus willen we een omslag realiseren die leidt tot een fundamentele verbetering van de klimaat- en duurzaamheidsprestaties van gebouwen. We hopen met onze kennis en kunde duurzamer met onszelf en onze planeet om te gaan.

Ik ben trots op deze bijzondere mijlpalen, gerealiseerd in een roerig jaar. Mijlpalen die we hebben kunnen realiseren met elkaar: met onze medewerkers én met onze opdrachtgevers. Ik wil nogmaals iedereen bedanken: de Coneco- en Re3com-teams voor hun inzet en toewijding. En alle opdrachtgevers voor hun begrip en vertrouwen! En roerig 2016 laat ik nu – niet onberoerd – achter me.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep