Logo Coneco

Volg ons

blog

“Prettige vakantie!” dankzij data-analyse

Innovatie

Gebouwinstallaties bestaan uit een verzameling van verschillende schakels en componenten van diverse partijen. Om deze schakels optimaal te laten samenwerken, maakt Coneco Plus gebruik van data-analyse als basis voor het feilloos functioneren van alle afzonderlijke schakels en voor de gebouwinstallatie in zijn totaal. Oók als u met vakantie gaat, houden wij het optimaal functioneren van uw installatie in de gaten.

Coneco Plus kijkt achter de schermen
We hebben een aantal projecten waarbij het gebouw een of meerdere weken niet in functie is. Denk aan scholen, universiteiten en theaters. Deze organisaties houden op gezette tijden een zomerstop of vakantie. Tijdens deze periodes is het verstandig om de installatie in de slaapstand te zetten. Zo spaar je de installatie, energie en geld. Een logische gedachte die niet altijd bij iedereen op het netvlies staat. Gelukkig signaleert de analyse-software van Coneco Plus snel genoeg dat er iets aan de hand is.

Coneco Plus komt in actie!

Zo constateerden we bij een aantal scholen vorig jaar oktober een bijzonder hoge activiteit van de verwarmingsinstallatie. Niet vreemd als je bedenkt dat het in die bewuste oktoberweek kouder was dan gewoonlijk. Bovendien ontbraken tijdens de herfstvakantie de scholieren die met hun lichaamstemperatuur het binnenklimaat door de week behoorlijk op temperatuur houden. Gewoonlijk ziet de boekhouder zo’n (kosten)piek pas een paar maanden later, bij de jaarlijkse energieafrekening. Als hij het al signaleert, want welke administrateur bestudeert alle bijlagen?

Prettige vakantie!

Dankzij onze data-analyse software hebben wij een dergelijke afwijking de eerste dag van de vakantie in de gaten. In de Cloud van Coneco Plus staan alle regionale vakanties. De eerste dag wordt de afwijking volledig automatisch gemeld aan de facilitaire dienst of onderhoudspartij. De overige dagen van de vakantie is de installatie dan toch nog uit. Dat kan –zeker tijdens de koude vakanties- behoorlijk wat energie en geld besparen. Geld dat ze in het onderwijs goed kunnen gebruiken! Maar voor nu: prettige vakantie!

Ziet u de ‘plus’ van Coneco Plus? Ziet u ook kansen voor een gebouw met meer comfort, minder (on)kosten en een lagere CO2-uitstoot? Neem contact met me op of stuur me een e-mail

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep