Logo Coneco

Volg ons

blog

Objectbeheerder wordt Projectleider Service en Onderhoud

Coneco

Bij Coneco ben je als Projectleider Service en Onderhoud van alle markten thuis. Niet alleen in de meet- en regeltechniek en de bijbehorende software, maar ook als het gaat om de optimale klimaatbehandeling en -beheersing in kantoren, ziekenhuizen, musea, scholen, theaters en zelfs kastelen. Tom Stout vertelt over zijn ‘nieuwe’ functie.

Tom Stout is enthousiast over zijn werk en zijn vak. Hij deelt zijn kennis graag. Met zijn collega’s van Coneco, via zijn LinkedIn-profiel, en met zijn collega’s van de installatiebedrijven. “Op locatie werk ik veel samen met installateurs. Ook al zijn ze strikt genomen mijn opdrachtgever; ik beschouw ze als mijn collega’s. Met hen zorg ik voor de meest optimale regeling van de installaties. Samen zorgen we voor een comfortabel en prettig binnenklimaat. De installateurs informeren me daarbij over nieuwe installatieonderdelen, storingen of ander gebruik van ruimten. Want wie de indeling of inrichting van bijvoorbeeld een kantoor gaat wijzigen, moet ook de klimaatregeling aanpassen.”

Nieuwe functienaam

Over aanpassen gesproken. De functie van Tom is onlangs aangepast. Van objectbeheerder werd hij Projectleider Service en Onderhoud. “De functiebenaming objectbeheerder bestaat niet meer, de inhoud van die functie wel degelijk!”
Waarom dan een nieuwe functienaam? “Die nieuwe naam vertelt beter wat we daadwerkelijk doen; het is duidelijker dat wij als projectleider zorgen voor een optimale service en goed onderhoud van de meet- en regeltechniek. Bottom-line zijn we verantwoordelijk voor de optimale prestatie van de installatie. Dat vraagt om een pro-actieve benadering die verder gaat dan het beheren van een object. In die zin voel ik me veel meer verbonden met deze nieuwe functienaam.”

Storingen voorkomen

Dat doet Tom natuurlijk niet alleen! “We pakken een project op met onze collega’s. We formeren per project, gebouw of ruimte een optimaal team van onder meer een Servicetechnicus Meet- en Regeltechniek, Inbedrijfsteller en/of Software engineer. Als Projectleider Service en Onderhoud zien wij toe op de optimale werking van de gebouwinstallatie. Daarbij zijn we de sparring partner en contactpersoon van de installateur en/of eindklant. Het mooiste van mijn ‘nieuwe’ baan? Storingen voorkomen en problemen voor zijn door het regelmatig controleren van de installatie en het uitvoeren van service en onderhoud. Én door nieuwe inzichten met kleine aanpassingen mooie energetische verbeteringen realiseren. Mocht er onverhoopt toch een probleem zijn? Dan sta ik of mijn collega’s van Coneco Servicedesk voor u klaar!”

Meer weten over het werk van Projectleider Service en Onderhoud lees ook het interview met Nieko Tieri

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep