Logo Coneco

Volg ons

blog

Nieuwe trainingen Coneco Groeiacademie

Groeiacademie

De Coneco Groeiacademie is er niet alleen voor medewerkers. Ook installateurs, adviseurs, eindgebruikers en andere geïnteresseerden kunnen een training uit het nieuwe aanbod volgen. Of het nu gaat om Gebouwbediening, Modbus protocollen, Priva Digital Services of Monitoring, alle trainingen zijn uiterst leerzaam en praktijkgericht.

Het nieuwe trainingsaanbod van de Groeiacademie is te vinden op onze opleidingspagina. De trainers hebben veel praktijkervaring op meet- en regeltechnisch gebied en kennen de branche: Arjan Bolhuis als Adviseur gebouwautomatisering en Arnout Janze als Engineer automatisering meet- en regeltechniek en opleidingscoördinator. Zij zorgen ervoor dat de deelnemers tijdens de trainingen niet alleen theoretische, maar juist ook veel praktische kennis opdoen. 

Waarom biedt de Coneco Groeiacademie deze trainingen aan de branche? 

Arjan: “Wij willen kennis delen! Bij Coneco en Re3com hechten we er veel waarde aan, onze kennis breed te delen. We vinden het vanzelfsprekend dat we trainingen aanbieden, waardoor samenwerkingspartners en andere geïnteresseerden optimaal resultaat bereiken met de producten die wij leveren. Maar ons doel is breder: we willen gebouwinstallaties beter en duurzamer laten functioneren. Daarom bieden we onze trainingen niet alleen aan klanten en partners aan, maar ook aan iedereen met een Priva-installatie die gebouwprestaties wil optimaliseren.”

Arnout: “Daarnaast kunnen we door de trainingen ook de samenwerking met onze klanten vergroten. Tijdens een training horen we waar zij in de praktijk tegenaan lopen. Dan blijkt meestal dat ze, zeker na een training, ook heel veel zelf kunnen oplossen.”

Wat is de bedoeling van het nieuwe trainingsaanbod?

Arjan: “Nu de technologische ontwikkelingen in de markt steeds verder gaan, is het voor iedereen belangrijk om bij te blijven. De Groeiacademie biedt een aantal nieuwe trainingen, gericht op die ontwikkelingen. Omdat iedereen steeds meer gebruik maakt van clouddiensten, leren we de deelnemers tijdens een van de trainingen bijvoorbeeld hoe ze de mogelijkheden van de cloud optimaal kunnen benutten.”

Arnout: “Maar naast de informatie over de nieuwste technieken, kan men tijdens de trainingen ook bestaande kennis opfrissen of nieuwe inzichten aanleren, bijvoorbeeld voor het oplossen van een storing in een installatie. Die praktische dingen kunnen meteen in het dagelijks werk worden toegepast.”

Wat levert een training de deelnemers op?

Arnout: “Wij leren deelnemers hoe ze het maximale uit een systeem en installatie kunnen halen. Op het gebied van comfort, analyse, energieverbruik of bij een storing. Of door meer inzicht in de gebouwprestaties, zodat er met minder energie meer comfort gerealiseerd kan worden. Dat is niet alleen duurzaam, maar kan ook een flinke besparing opleveren. Met meer kennis vergroot je je blikveld en leer je anders naar technische oplossingen kijken. Daarmee is het bij de engineering ook makkelijker om met elkaar te sparren. De trainingen hebben dus ook impact op de kwaliteit van nieuw te ontwerpen installaties.”

Arjan: “Hoe meer meet- en regeltechnische kennis in een organisatie aanwezig is, hoe soepeler de samenwerking bij projecten verloopt. Bovendien kun je als installateur je dienstverlening naar een hoger niveau brengen, als je de klant bijvoorbeeld digitale service kunt bieden. Met het aanbieden van deze trainingen willen we bijdragen aan een hoger kennisniveau in de branche. Maar die ambitie kunnen we niet alléén waarmaken, dat doen we samen met installateurs, gebouwbeheerders en adviseurs. Het uiteindelijke doel is dat de installaties zo goed mogelijk draaien. En daarbij kijken we bij Coneco en Re3com graag verder dan ons eigen bedrijf!”

Benieuwd naar het trainingsaanbod van de Coneco Groeiacademie? Kijk op onze opleidingspagina voor meer informatie, actuele trainingsdata of inschrijving.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep