Logo Coneco

Volg ons

blog

Nieuwe afdelingsnaam dekt nu de inhoud

Werken bij

Mariëlle de Gruijter is binnen Coneco en Re3com al jarenlang het aanspreekpunt voor Human Resources. Maar die benaming voelde steeds minder goed bij de aandacht en koers die we als bedrijf hebben voor onze medewerkers. “In mijn werk en in het DNA van onze organisatie staat de Mens al sinds de oprichting op 1. Vandaar een nieuwe afdelingsnaam die past bij waarvoor we ons dagelijks inzetten: Mens en Werkgeluk.”

Vakbladen, opiniestukken op fora en op LinkedIn, sprekers van congressen en webinars laten zien wat wij al jaren voelen en doen: de mens op nummer 1 zetten. “Binnen Coneco en Re3com is het altijd al helder geweest: als iemand goed in zijn vel zit, kan deze beter presteren, is er meer concentratie en meer werkplezier. Als bedrijf of organisatie kan je daarin een rol vervullen! Wij kijken altijd naar heel de mens; binnen én buiten werktijd. Werkplezier is een begrip en maatstaf binnen onze organisatie. Plezier in je werk ‘moet’.”

Soft in harde cijfers

Dat kan soft overkomen, maar het vertaalt zich terug in harde cijfers. “Bij ons is er een verloop van minder dan 1%. Onze jaarlijkse medewerkerstevredenheidsonderzoeken laten gemiddeld een cijfer boven de 8 zien. Uit het laatste onderzoek blijkt dat 89% met (zeer veel) plezier werkt en trots is op zijn werk, 94% ervaart voldoende mogelijkheden voor scholing en ontwikkeling en 100% ervaart een prettige werksfeer. Cijfers om trots op te zijn en ze laten zien dat we als afdeling en als organisatie inzetten op mens en werkgeluk.”

mensenwerkgeluk blog 2

Voldoening

Niet alleen het huidige personeel vraagt om werkgeluk, ziet Mariëlle,  Ook de huidige werknemersmarkt vindt dit van groot belang. “Jongeren vragen heel bewust welke perspectieven ons bedrijf hun kan bieden. Op het gebied van ontwikkeling, persoonlijk en vaktechnisch. Hoe zorgt het bedrijf ervoor dat het werk blijft boeien, dat er groeikansen en uitdagingen zijn. Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat werken voldoening ‘moet’ geven. Omdat werk een belangrijk deel uitmaakt van je leven, maar ook omdat de pensioenleeftijd steeds verder opschuift.”

Waardering

Dat het menselijk aspect in werkomgevingen groot is, weet iedere personeelsspecialist, maar om dat daadwerkelijk te implementeren in een organisatie waarbij dat niet automatisch in het DNA zit, lijkt Mariëlle niet gemakkelijk. “Er verandert voortdurend iets in ieder vakgebied, in de maatschappij, in een organisatie. Dat maakt dat er binnen organisaties vaak veel meer speelt, dan alleen de visie op personeel. Maar wat blijft, is dat ieder mens waardering wil voor de dingen die hij of zij doet. Dat hij of zij gehoord wordt, dat talenten benut worden, dat competenties tot hun recht komen, dat je kunt groeien in je vak… Dat hebben wij altijd zo gezien en dat is de reden dat de Mens bij ons op 1 staat, dat we een eigen Groeiacademie hebben om mensen persoonlijk en professioneel te laten groeien, én dat we investeren in werkomgeving en werksfeer.”

Ook een privéleven

Die uitstraling laten we ook zien op de arbeidsmarkt. Want we zoeken altijd nieuwe collega’s. “Op onze webpagina werkenbijconeco.nl laten we zien dat onze collega’s, naast een baan ook een privéleven hebben, en dat we die balans als organisatie zo belangrijk vinden. Zo zijn ze ook honkballer, familieman, wandelaar, huskytrainer, windsurfer, brandweerman… Natuurlijk wordt er hier gewerkt. Hard gewerkt. En natuurlijk slaat de balans hier ook wel eens door: als er deadlines zijn of als het thuis of op het werk even wat minder gaat. Maar met onze afdeling Mens en Werkgeluk zijn we er om ervoor te zorgen dat die werk-privébalans zo veel mogelijk in evenwicht is. En dat evenwicht bereik je door een mens, door een collega, op 1 te zetten.”

We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s, daarover meer onder deze banner. Nieuwsgierig naar hoe we bij Coneco en Re3com werkgeluk nastreven en jou op 1 zetten? Mail of bel Mariëlle.

banner 1

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep