Logo Coneco

Volg ons

blog

Nieuw bij Re3Com: “Technische uitdagingen in meet- en regeltechniek”

Werken bij

Herwin (40) werkt sinds september als servicetechnicus bij Re3com. Hiervoor werkte hij bij een installateur aan verwarming, koeling en gebouwautomatisering. Tijdens het onderhoud en oplossen van storingen kwam hij ‘de jongens van Re3com’ regelmatig tegen. Hij zag een vacature bij hun bedrijf, reageerde en werd aangenomen.

Wat waren je persoonlijke doelen voor een nieuwe baan?
“Belangrijkste was nieuwe technische uitdagingen in mijn werk vinden; meet- en regeltechniek heeft me altijd geïnteresseerd. Ik wilde me specialiseren na een lange periode van veel allround werk. Daarnaast wil ik graag 4 dagen per week werken.”

Voldoet Re3com aan die wensen?
“Ik wist al veel van gebouwbeheersystemen, maar waar die specifieke kennis ophoudt bij een installatiebedrijf, begint het pas bij Re3com. Ik wist dat ik behoorlijk wat treden op de kennisladder zou dalen, als ik hier in dienst zou komen. Gelukkig stijg je vanaf dag één. Stapje voor stapje leer ik elke dag wat van mijn collega’s. De begeleiding is goed. Ik voel me nooit overspoeld met informatie, er heerst hier een goede leersfeer. Het korte antwoord op de vraag is dus ‘ja’.”

Hoe omschrijf je de sfeer bij Re3com?
“Naast die prettige leersfeer is ook de werksfeer heel goed. De menselijkheid is heel aangenaam. Dat zie je ook al op de site. Collega’s hebben oog voor elkaar en de werkgever heeft ook aandacht voor jou als mens.”

Wat ga je doen bij Re3com?
“Ik ben begonnen aan kleine klussen. Op locatie een kastje ombouwen of software aanpassen. De opdrachten worden langzaam groter en complexer. Ik denk dat ik nog wel een paar jaar nodig heb om het vak volledig in de vingers te hebben. En dan nog, het vak blijft zich ontwikkelen en dat moet je als vakman dus ook blijven doen. Fijn dat dit bedrijf ook oog heeft voor die kant van medewerkers; ontwikkelen hoort hier bij je werk.”

Waarom zouden anderen moeten kennismaken met Re3com?
“Altijd goed om met anderen in gesprek te gaan. Re3com staat daar echt voor open; ook als ze niet direct een functie voor je hebben. Ze houden je in gedachte als er ineens wel wat passends is. Dus als je maar een beetje geïnteresseerd bent in dit vak, zou ik altijd een afspraak maken of een CV opsturen.”

banner 1

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep