Logo Coneco

Volg ons

blog

Nieuw bij Coneco: “Ik ben hier voorlopig nog niet uitgeleerd”

Werken bij

Jasper (32) werkt sinds januari als inbedrijfsteller bij Coneco. Zijn hart ligt bij de techniek, en dan vooral bij de meet- en regeltechniek. Van bekabelaar werd hij chef monteur. Maar die functie bleek bij zijn vorige werkgever het plafond. “Ik wil heel veel meer leren.”

Wat waren je persoonlijke doelen voor een nieuwe baan?

“Ik heb altijd met veel plezier in de bekabeling gewerkt. Ook de opstap naar chef monteur was een groeispurt. Maar ik wist dat ik binnen die functie en het bedrijf niet verder kon groeien. Als bekabelaar werk je met veel verschillende bedrijven nauw samen. Coneco sprong er wat mij betreft altijd bovenuit. Ik merkte dat ze altijd bezig waren om meer te leren en ik zag ze bij wijze van spreken elke keer beter worden of meer weten. Toen mijn collega Rens Post de overstap maakte van bekabelaar naar inbedrijfsteller bij Coneco heb ik hem gevraagd of wat ik zag ook werkelijk zo was. Omdat zijn antwoord een ferm en duidelijk ‘ja’ was, heb ik hem gevraagd hoe ik met Coneco in gesprek kon komen. Rens appte: “Neem contact op met Mariëlle de Gruijter.”

Voldoet Coneco aan die wensen?

“Vanaf dag 1 ben ik aan het leren. In mijn tempo. Dat is heel prettig. Natuurlijk weet je als bekabelaar echt wel iets van meet- en regeltechniek, maar als je bij Coneco binnenkomt ben je zo groen als gras. De eerste twee maanden heeft Arnout Janze me begeleid met het begrijpen en schrijven van software. Daarna heeft Oscar Cornelis me de beginselen van het vak van inbedrijfsteller geleerd. Na een paar maanden ging ik alleen op pad, maar altijd met hulp op de achtergrond. Er staat altijd iemand voor me klaar. En als ik behoefte heb aan verdieping op een onderwerp dan hoef ik het maar aan te geven en binnen de kortste keren  loop ik een dag of wat met een specialist mee.”

Na een paar maanden ging ik alleen op pad, maar altijd met hulp op de achtergrond.

Jasper Badenbroek, inbedrijfsteller

Hoe omschrijf je de sfeer bij Coneco?

“Ik voelde me bij het gesprek direct erg welkom en thuis. De onderlinge sfeer is prettig en iedereen is bereid je te helpen; ook als het niet vakinhoudelijk is. De loyaliteit is groot, naar het bedrijf en naar elkaar. Dat maakt dat je soms ook dingen doet die niet direct bij je functie horen maar waarmee je elkaar wel helpt.”

Wat doe je bij Coneco?

“Ik ben inbedrijfsteller. Dat betekent dat ik veel op locatie bij opdrachtgevers werk: ik laad de software, check alle in- en uitgangen en controleer de installatie op de juiste werking. Ik ga naar kantoor voor overleg of voor interne opleiding en de functionele controle van de software voer ik graag thuis uit. Ik heb afwisselend werk, in inhoud en qua werkplek. De zelfstandigheid – natuurlijk binnen de opdracht – is prettig.”

Waarom zouden anderen moeten kennismaken met Coneco?

“Mijn belangrijkste drijfveren  om te solliciteren waren het hoge kennisniveau en de vele mogelijkheden om dit specifieke technische vak te leren en te ontdekken. Maar ik vind zeker ook de werksfeer en de collegialiteit een reden om kennis te maken met Coneco. Ik zie mijzelf de komende jaren nog veel plezier hebben in mijn werk. Dankzij mijn collega’s, maar vooral omdat ik hier voorlopig nog niet uitgeleerd ben.”

Werkenbijbanner

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep