Logo Coneco

Volg ons

blog

Mijn eerste 100 dagen

Coneco

Net voor de zomer ben ik begonnen bij Coneco als accountmanager. De eerste maand intensief begeleid door naamgenoot en collega accountmanager Tom van Oers. Daarna in het diepe met ‘mijn’ team. Ik kan nog lang niet alles alleen. En echt alleen gaat het ook nooit worden. Want bij Coneco werk je als team voor een opdrachtgever. En dat bevalt me inhoudelijk én in collegiaal opzicht heel goed.

Ik wilde me meer ontwikkelen in commerciële richting en in een technische omgeving. Bij een onderneming met een menselijk maat. Met collega’s die passie hebben voor het product dat ze bedenken, maken of verkopen. Met collega’s die graag samenwerken. Wie niet uit de meet- en regeltechniek komt, zoals ik, denkt dan niet direct aan Coneco. Gelukkig wél de mensen met wie ik over mijn loopbaanontwikkeling sprak. Bij de eerste kennismaking met Coneco merkte ik dat ik me erg op mijn gemak voelde. Er heerst hier een open, eerlijke en collegiale sfeer. En ik zag en merkte de gedrevenheid en ambitie van het bedrijf.

Mooie inzichten

Mijn eerste werkdagen waren vol indrukken. En natuurlijk kwamen de lessen meet- en regeltechniek van mijn studie elektrotechniek weer boven. Accountmanager Tom van Oers nam me de eerste weken aan de hand, legde me dingen uit, liet me over zijn schouder mee kijken. Ik vroeg hem het hemd van zijn lijf. Tot hij ook geen antwoord meer wist. Dan verwees hij me naar een objectbeheerder, sales engineer, software engineer of de servicedesk. Ik ken inmiddels iedereen en weet intussen best heel veel. Na een week of drie ben ik bij mijn team gaan zitten. Ook hier kreeg ik weer alle gelegenheid om te vragen, vragen en vragen. Samen met projectmanager Donovan en sales engineer Anne ben ik aan de eerste offertes gaan rekenen. Ik merkte toen dat mijn frisse blik mooie inzichten opleverde, voor mezelf maar ook voor ons team.

Klantgesprekken

Het meest waardevolle inzicht is dat we in mijn team en bij Coneco hecht zijn en echt sámen werken. Er liggen vele bruggetjes tussen de verschillende functies. Dat maakt het totale weefsel sterk. Het aller prettigst is dat ik geen scheiding ervaar tussen ‘verkoop’ en ‘uitvoering’. Natuurlijk ‘werd’ ik zo rond de 100 dagen commercieel verantwoordelijk, maar die verantwoordelijkheid draag ik niet alleen. Tenminste, zo voel ik dat. Inmiddels heb ik al met veel klanten kennisgemaakt. Hier krijg ik terug wat ik zelf ook ervaar: Coneco is een bedrijf met deskundige mensen die hun werk mooi vinden, het vak beheersen en kritisch zijn op het resultaat. En ook hoor ik dat mijn collega’s graag samen een mooi project willen realiseren. Niet alleen met hun eigen collega’s, met hun team, maar ook met de opdrachtgever en de eindgebruiker. Mijn eerste 100 dagen zitten erop. Ik kijk uit naar de volgende 100!

Wilt u kennis met mij maken? Laat het me weten, dan maken we een afspraak!

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep