Logo Coneco

Volg ons

blog

Meet- en regeltechniek sluit goed aan bij de opleiding Smart Technology

Werken bij

Tim Westerduin, 22 jaar – Technical Sales Engineer

Ik ben er eigenlijk via mijn stage ingerold. Ik ben MBO Smart Technology gaan doen in het eerste jaar dat de opleiding bestond. Mijn klasgenoten en ik waren de proefkonijnen. Soms wat dat een beetje verwarrend omdat er onderweg nogal wat dingen veranderen. Bovendien was het Coronatijd, waardoor ik veel online moest doen. 2020 was een zwaar jaar, maar de motivatie is er altijd wel geweest. 

Ik heb hier stagegelopen en ik ben hier afgestudeerd

In mijn derde en vierde jaar liep ik stage bij Coneco. Ik ben ook binnen Coneco afgestudeerd en intussen ben ik alweer 2,5 jaar hier. Meet- en regeltechniek sluit prima aan bij mijn opleiding. Bij het vak Mechatronica leer je programmeren. Daardoor raakte ik al geïnteresseerd in het softwarematig aansturen van mechanische apparatuur. Ook heb ik een beetje met Autocad gespeeld.

Ik praat graag met mensen. Daardoor kwam ik ineens bij sales terecht

Ik volg nu één avond per week een cursus KLIA (Klimaat Algemeen). Dat gaat onder meer over luchtbehandeling en warmtebalans. Verder word je hier op alle vlakken ondersteund en opgeleid, want ik zit intussen bij Sales. Tijdens mijn stage zat ik bij Software Engineering. Dat was leuk, maar ik kwam er ook achter dat ik vooral een mensenmens ben: ik praat het liefst de hele dag met ze. Sindsdien ben ik me bij Sales aan het ontwikkelen.

Sinds Corona is de aandacht voor binnenklimaat geëxplodeerd

Ik ben gekoppeld aan een accountmanager. We adviseren en verkopen projecten waarbij het steeds de vraag is wat we de klant kunnen bieden om iets fantastisch voor ze te maken. De ontwikkelingen in meet- en regeltechniek zijn enorm, want sinds Corona is de aandacht voor binnenklimaat geëxplodeerd. Ik vind dat leuk, want ik ben in mijn vrije tijd veel met meteorologie bezig. Voorlopig zit ik hier heel goed. Ik ontwikkel me bij Coneco. Het zijn lieve mensen en ze gaan goed met hun werknemers om.

Maak ook de switch!

Heb jij je MBO – niveau 4 – Smart technology, Elektrotechniek of Mechatronica (bijna) afgerond? Maak ook de switch en specialiseer je in het vak meet- en regeltechniek. Een vakgebied waarin je nooit bent uitgeleerd en waarbij je samenwerkt en brainstormt met specialisten die altijd gaan voor kwaliteit, kennisverhoging én -verbreding. Het vakgebied met toekomst en oneindige mogelijkheden.

Start

Maand 1 – 2

Vanuit de Coneco Groeiacademie, ga je gedurende de eerste twee maanden aan de slag met de basistraining software. Afwisselend loop je mee met verschillende specialisten M&R-techniek.

Maand 3 – 8

In deze zes maanden heb je een 32-urige werkweek. Deze vul je aan met 8 uur interne opleiding en zelfstudie per week. Je wordt gekoppeld aan een buddy en M&R-specialist.

Vanaf maand 9

Vanaf de negende maand ga je vanuit je nieuwe functie zelfstandig aan de slag met back-up van M&R-specialist. Met een 32-urige werkweek houd je tijd en energie over voor 4 uur opleiding en zelfstudie per week.

Switched!

Ook werken in het mooiste vak ter wereld?

Artboard Copy 49

Ben jij werkzaam in de Elektrotechniek? Heb je je opleiding MBO-4, AD-5 of HBO-5 bijna afgerond? Maak de switch vanuit je huidige baan of opleiding en specialiseer je in het mooiste vak van de wereld.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep