Logo Coneco

Volg ons

blog

“Je mag hier fouten maken; daar leer je van”

Werken bij

Tim Westerduin studeert smart technologie op het mbo. Daar leert hij over de functies en mogelijkheden van slimme gebouwen. Tijdens zijn stage bij Coneco komt hij erachter hoeveel meer een gebouw kan. “Ik heb in korte tijd heel veel geleerd.”

Waarom stagelopen bij Coneco?

“Ik ben heel erg geïnteresseerd in het weer en klimaat. Uiteindelijk wil ik meteorologie of technische natuurkunde gaan studeren, het liefst aan de TU. Bij het zoeken van een stage probeer ik al iets in de richting van klimaat te gaan doen. Coneco houdt zich bezig met mijn studie en interesse: klimaat in slimme gebouwen.”

Hoe verloopt je stage?

“Het gaat heel goed. Ik voel me heel erg op mijn gemak hier. En heel erg welkom. Vanaf het begin krijg je als stagiair ook al opdrachten en taken; ik voel dat ik er toe doen, dat ik kan bijdragen. Dat is in het begin natuurlijk heel weinig. Dankzij goede begeleiding en collega’s die graag tijd vrij maken om je te helpen en je antwoord te geven heb ik in korte tijd heel veel geleerd.” 

Tim1b
Tim (rechts) samen met medestudenten Peter (midden) en Bernhard (links)

Hoe ziet het vervolg eruit?

“Ik ga na deze stage weer naar school om mijn examen te doen. Ik weet nog niet wat ik ga doen. maar ik denk dat ik ga doorleren. Eerst mbo en daarna hbo. Het liefst wil ik naar de technische universiteit.”

Je bent nooit uitgeleerd, niemand.

Tim Westerduin – student Smart Technology op het mbo

Wat heeft deze stage jou gebracht?

“Heel veel kennis over wat een gebouw allemaal kan en wat er achter de schermen allemaal moet gebeuren om een kamer te verwarmen, het licht aan te doen of een gebouw te koelen. Tijdens deze stage is er een wereld voor me open gegaan. Ook dat je in de praktijk veel meer en veel sneller leert dan op school.”

Waarom zouden studenten moeten kennismaken met Coneco?

“Omdat je hier echt wordt opgenomen in het bedrijf. Al bij de eerste dag ben je een van de collega’s. En de werksfeer is heel erg prettig. Je mag hier bijvoorbeeld fouten maken, daar leer je immers van. Wat ik zo mooi vind, is dat het kennisniveau binnen Coneco heel erg hoog is. En al die specialisten vinden dat ze nog steeds kunnen bijleren. Ontwikkeling in je vak en persoonlijke groei staan hier hoog op de agenda. Je bent nooit uitgeleerd, niemand. Die houding is heel fijn, zeker voor een stagiair die ‘alles’ nog moet leren.”

BannerWerkenbij
BannerStagemarkt

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep