Logo Coneco

Volg ons

blog

Interne trainingen nu ook voor klanten en partners

Groeiacademie

Arnout Janze wilde naast zijn functie van Engineer automatisering meet- en regeltechniek graag zijn kennis over meet- en regeltechniek overdragen. Sinds kort is hij samen met Mariëlle de Gruijter verantwoordelijk voor Coneco Groeiacademie. Zijn komst resulteerde onlangs in een aantal nieuwe interne trainingen voor klanten en partners.

Ik werk al meer dan tien jaar met veel plezier bij Coneco. Ik programmeer regeltechnische installaties; van standaard configuraties tot complexe softwarevraagstukken met warmte-koude-opwekking, complete luchtbehandeling en bodemopslag. Mooi werk dat ik graag overbreng aan de jongere generatie. Zo leid ik nieuwe collega’s op in mijn vakgebied. Achter het beeldscherm neem ik ze bij de hand en maak ik ze wegwijs in de Privabibliotheek, configuratiestoftware en zelf te ontwikkelen modules. Dan geef ik opdrachten die ze uitwerken. Gaat dat goed dan laat ik ze meeprogrammeren aan een project. Samen een stuk software maken is fijn werken. Ik vind het mooi om samen te leren en de nieuwe collega’s te zien groeien. Overdragen van kennis is inspirerend en ik wil daarin verder groeien. Daarom ben ik begonnen met een opleiding. Ik leer trainingen ontwikkelen en didactische vaardigheden om die leerstof goed over te dragen.

Training voor nieuwsgierige installateurs

Ik heb speciaal voor klanten nieuwe trainingen ontwikkeld. Via de Coneco Groeiacademie bieden we deze training aan. Zo heb ik onlangs een op maat gesneden training verzorgd voor nieuwsgierige installateurs die meer wilden weten over de regeltechnische kant van warmtepompen en luchtbehandelingskasten. Deze installateur levert zelf warmtepompen en luchtbehandelingskasten. Regeltechnisch weten ze precies hoe een warmtepomp en LBK werkt, maar de regelapparatuur van Priva is veranderd. Deze installateurs gebruikten voorheen de HX-lijn. Nu leveren ze bij een nieuwe LBK of warmtepomp de BlueID lijn van Priva. Ze wilden de verschillen weten tussen de HX en de BlueID lijn. En hoe ze de nieuwe Blue ID lijn inbedrijfstellen en testen. Als je ziet hoeveel je in zo’n sessie aan kennis kunt overbrengen… Daar geniet ik van.

Algemene training voor bekabelaars

Net als tijdens een algemene training voor bekabelaars. Deze bekabelaar wilde meer weten over Priva. Ik sluit de bekabeling en veldcomponenten aan op de Priva regelcomputer. Wat gebeurt er vervolgens in de Priva regelcomputer? Hoe meet en stuurt Priva de veldcomponenten aan? We geven de bekabelaars zo inzicht wat hun werk en het netwerk van kabels mogelijk maken. Eye opening!
Kennis delen vinden sommige bedrijven ‘gevaarlijk’. Wij bij Coneco zien vooral de voordelen ervan. Dankzij onze trainingen kunnen we nóg prettiger, inhoudelijker en slimmer met onze klanten en partners samenwerken.

Geïnteresseerd in een Priva BlueID-training? Meer weten over slim meten en regelen van installaties (met warmtepompen, WKO en luchtbehandeling)? Bel of mail mij voor informatie over (op maat gemaakte) kennissessies.

Geïnteresseerd in mijn werk? We zijn op zoek naar Junior en Senior Engineers automatisering meet-& regeltechniek. Bekijk de vacatures en bel of mail als je meer wilt weten!

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep