Logo Coneco

Volg ons

blog

Inspiratiemiddag inspireert 250 deelnemers

Inspiratie

De Coneco Groeiacademie organiseerde de vierde dinsdag van september, een Inspiratiemiddag voor installateurs, eindgebruikers en conculega’s. Architect en duurzaamheidsspecialist Thomas Rau en leiderschapstrainer Remco Claassen inspireerden de zaal. Leo Hitzert van Priva en Dick de Jong van Coneco gaven inzicht in de laatste ontwikkelingen rondom Priva Cloud en Coneco Plus – een nieuwe prestatiegerichte aanpak.

Dick de Jong, gastheer en directeur van Coneco, beloofde de zaal energie te geven. Ondanks de vier lezingen en presentaties zou iedereen rond de klok van zes de zaal met een flinke dosis energie verlaten, zo beloofde Dick. Uit de vele reacties bleek hij woord te houden. Een korte samenvatting van het evenement.

Vastgoed is losgoed

In zijn lezing ‘Van bezit naar prestatie’ legde Thomas Rau uit dat we onze mindset op de wereld en op economische principes moeten wijzigen. Want, zo meent hij, een nieuwe wereld bestaat niet. Het enige wat verandert, is ons perspectief op de wereld. “De aarde is een gesloten systeem. Wat er niet in zit, zit er niet in. U denkt dat het schaarste is. Ik denk dat het een limited edition is.” Om met die schaarste om te kunnen gaan, moeten we volgens Rau af van bezit. We moeten geen gebouwen kopen, maar betalen voor het gebruik ervan. “Een gebouw is tijdelijk. Je moet het kunnen op- en afbouwen. Vastgoed bestaat niet. Vastgoed is losgoed Want alles is tijdelijk. Net als een kermis die je op- en weer afbouwt.”

101 2.101 2thomasrau

Cloud verbetert performance

Leo Hitzert van Priva, trok een parallel. “Elke onderneming een eigen ICT-afdeling? Wie werkt in de cloud wordt vanuit Microsoft vanzelf voorzien van de nieuwe versies en updates. Ook de veiligheid is geborgd; de beste specialisten zijn daar dagelijks mee bezig, innovatief en inventief.” Een ander voordeel van werken in de cloud is dat de analyse van data de performance van de installatie sterk verbetert. “We kijken niet naar die ene klacht, maar naar het gehele systeem, de totale installatie en meerdere gebouwen.”

101 3.101 3leohitzertpriva

Optimale gebouwprestaties

Dit was de opmaat naar de nieuwe prestatiegerichte aanpak van Coneco: Coneco Plus. “Door een innige samenwerking van Coneco met data-analyse software en -specialisten in combinatie met de cloud-diensten van Priva, kunnen we optimale gebouwprestaties garanderen”, aldus Dick de Jong. Hij wil met Coneco Plus een doorbraak realiseren; de installaties zo inregelen en aansturen dat nieuwe en bestaande gebouwen gezonder en comfortabeler worden. “We kunnen tot 20% minder kosten voor energie en onderhoud bereiken en zo de CO2 uitstoot verminderen. In mijn mindset vond ik altijd onze eindgebruiker het belangrijkste. Vandaag heb ik van Thomas Rau geleerd dat de aarde het belangrijkste is!”

101 4.101 4dickdejongconecoplus

Inspiratie geeft energie

Na de pauze bezette Remco Claassen het podium. Met enkele sta- en zitoefeningen. Peilde hij de zaal. “Ik mag inspireren en confronteren. Maar jullie hoeven niet in verwarring naar huis te gaan. Jullie hebben één veto. Wie van u gisteren nog seks heeft gehad, mag gaan staan. Tussen de grappen door vatte Claassen 22 jaar studie over leiderschap samen. “Leiderschap is wat er waarom moet gebeuren. Management gaat over hoe iets wanneer af moet. Leiderschap gaat over richting geven en koers houden. Wie inspireert, een plan maakt voor zichzelf of voor een onderneming, koerst af op een weg van ontwikkeling. En tijdens die ontwikkeling laat de persoon of het bedrijf zich inspireren, en voedt zich met nieuwe kansen en mogelijkheden. En dat geeft energie!” Remco Claassen lijkt deze middag de verpersoonlijking van energie, zo blijkt uit de reacties tijdens de BBQ. Geïnspireerd en vol energie verlieten de bezoekers rond achten Coneco.

101 5.101 5remcoclaassen

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep