Logo Coneco

Volg ons

blog

Hoofd en hart verbinden zodat talent kan floreren

Coneco

Sinds 1 maart heeft Coneco een nieuwe directeur algemene en operationele zaken, ontwikkeling medewerkers en strategische projecten: Diane van Zwet. En hoewel haar werk en opdracht vooral intern gericht is, hoopt ze dat haar inspanningen uitstralen naar klanten, eindklanten en partners van Coneco. “Mijn taak is mensen in hun kracht zetten, hun talenten faciliteren zodat we met elkaar én de klant mooie projecten kunnen realiseren.”

Je bent al een paar maanden bij Coneco. Wat valt je op?

“Allereerst een enorme gedrevenheid en verbondenheid van de medewerkers. Er hangt hier een sfeer van loyaliteit naar elkaar, naar Coneco, naar opdrachtgevers, maar ook naar het vak, de techniek, de innovatie. Ten tweede zie ik enorm veel talent. Talent dat al wordt ingezet, maar ook jong talent en onontgonnen talent. Verder zie ik ook kansen voor groei: van medewerkers, van de dienstverlening en van het bedrijf zelf.”

Je komt als leidinggevende uit de publieke sector. Wat neem je mee uit die ervaring?

“Dat het altijd en in de eerste plaats draait om de mensen met wie je werkt. Medewerkers kunnen in mijn optiek alleen goed en prettig functioneren als ze in hun kracht staan. Als leidinggevende kun je daaraan bijdragen door medewerkers te faciliteren. Hen vragen wat ze nodig hebben om te kunnen functioneren. En dat zie ik heel breed. Van een goede werkplek tot een opleiding en van zorgverlof tot speciale programmatuur. Als een organisatie de medewerker – of beter: héél de mens – op 1 zet, dan wint iedereen; de medewerker, zijn collega’s, team, afdeling, organisatie, partners, klanten, maar ook – niet onbelangrijk! – de mensen in zijn privéomgeving.”

Hoe ga jij de mens op 1 zetten?

“Als je in je kracht staat, geeft werken energie en kun je optimaal en met plezier bijdragen aan de organisatie waarvoor je werkt, aan het thuisfront en aan de wereld om je heen. Ik geloof heilig in de verbinding van hoofd en hart. Als die verbinding klopt, beleef je werkplezier en heb je levenslust. Ik zie mijn taak vooral als het verbinden van hoofd en hart van Coneco-medewerkers.
Om die verbinding in balans te helpen houden, moet ik ook in verbinding staan met elke medewerker. Daarom investeer ik nu in kennismakingsgesprekken met iedereen die voor Coneco werkt: van vaste kracht tot dierbare partners en ZZP’ers. Ik wil iedereen kennen. Ik ben nieuwsgierig naar ieders drijfveren, naar de manier waarop iemand in het leven staat. Dat helpt mij iemand te faciliteren of te ondersteunen als het even tegenzit. En dat helpt Coneco om mooie projecten te realiseren en de klant optimaal te bedienen.”

Wil je kennis maken met Diane? Bekijk ook haar profiel op LinkedIn

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep