Logo Coneco

Volg ons

blog

Fit en verbonden

Coneco

Hoe kun je allemaal thuiswerken en toch als één onderneming actief blijven? Hoe houd je contact met je medewerkers? Hoe steun en begeleid je op afstand? Hoe blijf je fit en verbonden? En hoe zorg je dat je de opdrachtgevers kunt blijven bedienen? Mariëlle de Gruijter van HR geeft antwoord.

Om de werk-privébalans in evenwicht te houden, om files te vermijden of omdat de thuissituatie er tijdelijk om vraagt, is Coneco al langer bezig met het faciliteren van thuiswerken. Maar in maart hadden we plots geen keuze meer: thuiswerken was het devies. Mariëlle: “Toen hebben we in no time iedereen van faciliteiten voorzien. Maar er blijkt meer nodig om medewerkers goed te ondersteunen bij het thuiswerken. Dat doen we met een goed gesprek: bellen of videobellen met alle collega’s. Ook de directie neemt hierin een heel actieve rol.”

Luisterend oor

Die gesprekken gaan natuurlijk over het werk, het uitvoeren van taken, bewaken en halen van planningen, het voorbereiden en uitvoeren van opdrachten. Maar volgens Mariëlle altijd met tijd en ruimte om over de privésituatie van gedachte te wisselen. “Sommige collega’s zijn ziek geworden of moesten plotseling voor naasten zorgen of thuisonderwijs geven. We hebben veel zelf gebeld, maar hebben ook collega’s gevraagd elkaar te bellen. En dan niet alleen over werk: een Praatje Pot hoort ook bij werken.

We hebben zoveel mogelijk geprobeerd iedereen te ondersteunen.” Bijvoorbeeld ook om sommigen de mogelijkheid te geven toch op kantoor te werken en medewerkers in de buitendienst van mondkapjes en ontsmettingsmateriaal te voorzien. Mariëlle: “En een luisterend oor te bieden. Thuis en op kantoor heb je gedrag van je omgeving voor een groot deel in de hand. Op locatie is dat niet altijd makkelijk.” Om het werk zoveel mogelijk door te laten gaan en de klant ook in deze periode optimaal te kunnen bedienen hebben we het ritme zo veel mogelijk aangehouden. “Zo start elk team gewoon op maandag met de weekstart. Ook de overleggen met de opdrachtgevers gaan weliswaar op afstand gewoon door. Onze ambitie is om in deze tijd ondanks alles te blijven presteren!”

Fitprogramma

Daarnaast heeft Coneco een op maatgesneden fitprogramma aangeboden. Mariëlle: “De dagelijkse kilometers fietsen naar kantoor vielen weg, net als de lunchwandeling. Om iedereen zo fit mogelijk en in beweging te houden, hebben we een fitbudget vastgesteld. Medewerkers bepalen zelf wat ze ermee doen. Voor de een is dat een roeimachine geworden terwijl de ander een online mindfulness cursus volgt om het mentale energieniveau op peil te houden. We hebben alle medewerkers de ruimte gegeven om de beste vorm te kiezen om in deze tijd mentaal en fysiek fit te blijven. En als ik het van een afstand kan overzien, slagen we daar samen gezien de omstandigheden goed in.”

 

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep