Logo Coneco

Volg ons

blog

Een goed inhoudelijk en persoonlijk gesprek

Beurzen en events

Vorig jaar stond Ramon Bokhorst voor het eerst in zijn nieuwe functie van accountmanager op de Installatie Vakbeurs. Dit jaar staat hij er weer. Wat valt hem op? En hoe vergaat het hem nu? “Dit is echt een relatiebeurs. Het is prettig om elkaar even buiten de hectiek van een opdracht te spreken.”

Vorig jaar was de vakbeurs de kick-off in je nieuwe functie. Hoe beleef je de beurs nu? “Natuurlijk ben ik in dit jaar een stuk zekerder geworden en ik ken nu ook meer mensen. Mijn rol en functioneren als accountmanager heb ik grotendeels te danken aan het goede werk en de werkhouding van mijn collega’s. Dat hoor ik terug in de verhalen op de beurs. We doen de beurs natuurlijk als team; toevallig ben ik nu voor deze blog de vooruitgeschoven post…”

Terug- en vooruitblikken

“Ik vind de beurs echt bedoeld om het gesprek met mensen aan te gaan. We blikken terug op de gerealiseerde projecten, en natuurlijk wordt er ook vooruit gekeken naar de toekomst. Over het vak, over een project, maar ook meer het persoonlijke gesprek, waarin je elkaar beter leert kennen.”

Je hebt het dikwijls over de noordelijke nuchterheid; geen praatjes, luchtkastelen en loze beloften. Hoe doe je dat op de beurs? “Wij gaan voor resultaat binnen budget en deadline. Dat kun je realiseren als je in het voortraject extra aandacht aan de opdracht besteedt. Ik zie de beurs als een voortraject daarop. Het is echt kennis maken of een bestaande relatie uitdiepen. Daar heb je hier veel meer tijd voor.”

Trots

“Ik vind het leuk om met mensen in gesprek te gaan. Ik sta hier dan ook met een goed en trots gevoel. Ik leg graag uit hoe we werken en wat we allemaal kunnen realiseren als het om meet- en regeltechniek gaat. En ik vertel ook hoe we met automatisering en data-analyse een gebouw smart maken. Mijn ambitie hier is het goede inhoudelijke gesprek. Ik ga hier niets verkopen, ik ben vooral benieuwd naar de issues die bij collega’s en installateurs spelen, en vice versa. En ik wil graag vertellen wat Coneco Re3com opdrachtgevers te bieden heeft. Dat inhoudelijk gesprek heb ik al meerdere malen gevoerd tijdens de beurs. Dus wat mij betreft hebben we een goede vakbeurs gedraaid en sta ik hier volgend jaar weer!”

Wilt u nog langskomen op de beurs? Wees welkom! We zijn er tot 21.00 uur! U kunt ons vinden in hal 3, stand 320.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep