Logo Coneco

Volg ons

blog

Drink vaker informatieve koffie

Inspiratie

Je treft me vaak bij de koffieautomaat. Voor de koffie maar vooral voor een interessant – gesprek. Datzelfde merk ik bij klantgesprekken of een informele ontmoeting met installateurs, met een bakkie erbij. Dit soort momenten komen mijn werk, de samenwerking én het project ten goede. Ik kom graag bij mijn klanten langs of bied hen de mogelijkheid achter de schermen bij Coneco te kijken.

Ik ben in twee jaar gegroeid in mijn rol en in mijn functie. Ik heb meegelopen met collega’s, kennisgemaakt met klanten, gesprekken gevoerd met partners. De gemene deler bij al die gesprekken is: koffie. Tuurlijk, we drinken onze dagelijkse dosis cafeïne omdat we er blij, alert en geconcentreerd van worden zonder dat het grote gevolgen heeft voor ons lichaam. Maar ik drink het vooral voor de informatie. Informatie geven, krijgen en delen over projecten, processen, offertes, innovaties en ideeën. Ja, koffie heeft een grote impact op alles wat ik doe!

Face-to-face biedt altijd meerwaarde

Zo komt het face-to-face doorspreken van een ontwerp, de uitvoering altijd ten goede. Het gesprek om knelpunten door te nemen, praat makkelijker en verhoogt wederzijdse begrip en respect. Het gesprek met de installateur biedt op projectlocatie altijd meerwaarde aan de projectrealisatie. Gesprekken over de mogelijkheden van smart buildings geven steeds vaker inzicht in de meerwaarde van het in kaart brengen van energiestromen en de noodzaak van energieneutrale gebouwen. Als accountmanager voel ik me verantwoordelijk om mijn netwerk op meta-niveau te adviseren. Mijn gespecialiseerde collega’s schuif ik aan om dieper te adviseren over specifieke onderwerpen en details.

Flitscollege aan Groeiacademie

Zo heb ik onlangs een klant aangeboden om eens een – u voelt ‘m al – kop koffie te drinken bij onze Coneco Groeiacademie. Onder het genot van een bakkie hebben we in anderhalf uur een flitscollege gegeven over meet- en regeltechniek in combinatie met energiezuiniger installeren en afstellen. En mijn collega Arnout Janze heeft laatst een introductie in smart building verzorgd voor managers van een installatiebedrijf. Een half jaar na oplevering van een groot project ben ik bij een klant langsgegaan om te evalueren hoe het project nu draait. Dat bezoek resulteerde in een kleine software optimalisatie die de eindklant op termijn energie en geld bespaart. Mijn devies: bouw vaker een koffiemoment in.

Wilt u meer weten over meet- en regeltechniek en energieneutrale gebouwen? Een inleidend college smart buildings? Meer weten over de waarde van het in kaart brengen van energiestromen? Bel me voor een afspraak, bij u op de zaak of bij Coneco.

Lees ook mijn blog over mijn eerste 100 dagen bij Coneco

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep