Logo Coneco

Volg ons

blog

Doorgroeien bij Coneco: “Als je wilt, vind je hier voortdurend technische uitdagingen”

Werken bij

Robert (38) werkt al zeven jaar bij Coneco. Hij is opgeleid in de elektro- en koeltechniek. Hij werkte voorheen bij een installatiebedrijf als installatiemonteur en later in de service en onderhoud. In die laatste hoedanigheid kwam hij mensen van Coneco tegen. De mogelijkheid om zich hier te specialiseren en meer aan software-ontwikkeling te doen bracht hem ertoe te solliciteren. Robert werd aangenomen als inbedrijfsteller, groeide door tot projectengineer en maakte onlangs de overstap naar een ander team als projectleider.

Wat waren je persoonlijke doelen voor een nieuwe baan?

“Bij elke overstap waren technische uitdagingen en verdere ontwikkeling in het vak de reden. Toen ik zeven jaar geleden nog niet hier werkte, zag ik wat de jongens van Coneco allemaal deden. Dat vond ik prachtig. Zeker de software-component had aantrekkingskracht op mij. Ik ben gaan praten en werd aangenomen als inbedrijfsteller. Die eerste maanden waren echt heftig; elke dag zat mijn hoofd vol van weer nieuwe informatie. Naast die uitdaging zocht ik ook een goede balans tussen werk en privé.”

Voldoet Coneco aan die wensen?

“Dat laatste was in het begin lastig: ik leerde zo veel dat ik na het werk niet tot heel veel meer in staat was. Maar hoe langer ik hier werkte, hoe beter alles in balans kwam. Na drie- en-een-half jaar wilde ik mij ook richten op andere facetten binnen ons vak. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden binnen Coneco en kon ik de overstap maken naar project engineer. Na drie jaar van groeien en ontwikkelen ben ik nu sinds kort werkzaam als projectleider.”

Hoe omschrijf je de sfeer bij Coneco?

“Gemoedelijk, gezellig en tof. Iedereen wil je altijd helpen; of dat nou vakmatig is of persoonlijk. Er werken hier meer dan honderd mensen, maar iedereen kent elkaar bij naam en weet ongeveer waar ze mee bezig zijn. Dat vind ik bijzonder en zegt ook wel iets over de sfeer en samenhang en saamhorigheid.”

Wat ga je doen bij Coneco?

“Ik blijf me ontwikkelen: vaktechnisch, maar ook werktechnisch en persoonlijk. Ik heb bijvoorbeeld laatst een time management training gevolgd. Dat helpt me bij planningen in mijn werk, maar ook privé. Wil je een coach? Een opleiding binnen- of buitenshuis? Echt alles is bespreekbaar en in de meeste gevallen ook mogelijk. Als je je werk goed doet, zorgt Coneco ook goed voor jou. Ik vind dat supertof.”

Waarom zouden anderen moeten kennismaken met Coneco?

“Als je technische uitdaging zoekt, voortdurende ontwikkeling belangrijk vindt en graag in vrijheid mét verantwoordelijkheden wilt werken, moet je zeker komen praten.”

banner 1

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep