Logo Coneco

Volg ons

blog

De Van Veentjes 25 jaar bij Coneco

Coneco

Eelco en Bianca van Veen. Geen stel, wel een heel bijzonder stel. En niet alleen omdat ze beiden al 25 jaar bijdragen aan de groei van Coneco. Nee, dit zijn gewoon twee heel mooie mensen die we aan het begin van hun jubileumjaar eens flink in de spotlights willen zetten. In een speciale geheime sessie ‘eren’ we Eelco en collega Bianca. Na wat historische terugblikken over hun werk verschijnt ook de mens achter deze bijzondere collega’s in een aantal anekdotes.

Diane van Zwet: “Bianca en Eelco: van harte gefeliciteerd met jullie jubileum! Veel dank voor jullie bijdragen aan de groei van Coneco. Veel dank voor jullie humor, zorgzaamheid, loyaliteit. Ik wens dat we nog lang van jullie aanwezigheid mogen genieten. Voor nu: geniet van het jubileum en alle aandacht!”

Coneco over Eelco van Veen

Kees Doolaar: “Ik ken Eelco al 21 jaar. Ik heb hem zien groeien. Hij was calculator toen ik binnenkwam, werd al snel uitvoerder en werkvoorbereider, projectleider, in het kernteam… Eelco wilde zich graag ontwikkelen en zo ontwikkelde hij mee met de onderneming. Als Eelco een doel voor ogen heeft, gaat hij ernaar toe en neemt in zijn enthousiasme iedereen mee.”

Oscar Cornelis: “Ik werk nog maar twee jaar in Eelco’s team en ik vind het prachtig hem te zien functioneren. Bewonderingswaardig hoe hij een team coacht, iedereen in zijn kracht zet en voortdurend overzicht houdt. Ook leuk om te zien dat hij zelf niet de meest technische man is, daar heeft hij zijn mensen voor. En als het soms anders loopt dan hij wil dan kan hij een kwartier heel opvliegerig zijn. Daarna bestudeert hij heel genuanceerd waar het fout ging en hoe het weer beter kan.”

Dennis van der Pol: “Eelco loopt alle gaten dicht. Zijn drive en overzicht zijn geweldig groot. Misschien heeft dat talent ook met zijn sport te maken. Eelco is fervent rugbyer. Elke maandag zie je hem met blauwe plekken of wat kreupel lopen. Het herstel duurt wat langer, maar daar merk je op de werkvloer niks van. Zo fanatiek op het veld, zo enthousiast op de vloer! Hij gaat 100% voor de opdracht, voor zijn team, voor Coneco.”

Tom van Oers: “Toen ik hier begon werkte Eelco als werkvoorbereider en nam ik zijn plaats als calculator in. Ik heb echt alles van hem geleerd. Dat ging volgens de methode: streng doch rechtvaardig. Soms voerde hij het tempo op als het kon en nodig was, of hij ging door na werktijd. Dan hing hij de MP3-speler aan de boxen en schalde heavy methal door de kantoren. Als Eelco op ‘aan’ staat dan gaat hij, besmet hij iedereen met zijn enthousiasme. Of dat nou bij Coneco is, op het sportveld of de piste. Waar Eelco gaat, wil je wezen!”

Coneco over Bianca van Veen

Beckey Emmen: “Bianca is heel serieus in haar werk. Zij houdt alles in de gaten, ook voor de PV. Ze heeft een hekel aan fouten maken, zeker als ze zelf degene is. Ik vind het bewonderenswaardig dat ze altijd vrolijk en optimistisch is. Als het tegenzit, bijvoorbeeld als er thuis iemand ziek is of op het werk niet zo loopt als we zouden willen, dan is Bianca echt de laatste die bij de pakken neer zou gaan zitten. Ze heeft organisatietalent dat heel goed aansluit bij het karakter en de werkwijze van Eelco, Bianca is zijn rechterhand. Heel bijzonder dat deze Van Veentjes nu samen hun jubileum vieren.”

Kees Doolaar: “Al snel toen ik hier binnenkwam, wist ik dat als er iets aan de hand was ik naar Bianca kon. Ze is zorgzaam en let op iedereen. Bianca is naast haar gewone werk als management assistent de drijvende kracht achter onze bruisende personeelsvereniging. Samen met Saskia bedenkt ze de mooiste plannen en organiseert ze de lekkerste ontbijten, lunches of diners voor feestdagen. Zo houdt Bianca de boel bij elkaar. Het is heel belangrijk dat iemand ons af en toe op ‘stop’ zet om echt samen te kunnen zijn.”

Mariëlle de Gruijter: “Bianca begon met 20 uur, er kwamen al snel 4 uur bij. Daarna werden het er 28 en nu werkt ze 32 uur. Bianca werd, na binnenkomst al snel als de ‘moeder’ van het team gezien. En nog steeds heeft ze die rol. Niet alleen binnen Coneco, maar ook thuis, letterlijk en figuurlijk. Haar gezin is haar alles. Zo leeft ze enorm mee met haar voetballende jongens. Als die een keer volgens haar onterecht een wedstrijd verliezen, dan kan ze daar soms wel een paar dagen op terugblikken. Loslaten is niet haar sterkste punt. Soms loopt ze hier rond voor de PV en dan vraag ik: “Je had toch een verlofdag?” Ja hoor, maar ze komt nog een paar punten op de i te zetten voor een activiteit of haar werk.”

Oscar Cornelis: “Bianca is er altijd voor iedereen. Pas als de bodem van de snoeppot zichtbaar is dan weet je het zeker: Bianca is met verlof. In mijn beleving is Bianca er  altijd op de achtergrond en soms geeft ze je extra aandacht. Ze is warm, zorgzaam en ziet direct als er iets mis is. Het is fijn als er in je werkomgeving iemand is die het opmerkt als je even niet lekker gaat of een steuntje nodig hebt. Of jarig bent! Bianca is nog steeds de moeder van Coneco. Fijn dat we die hebben.”

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep