Logo Coneco

Volg ons

blog

Coneco: system integrator van Smart Buildings

Innovatie

Naast Coneco Plus kunnen we nu ook bGrid inzetten om gebouwen nóg slimmer, duurzamer en energiezuiniger te maken. In deze blog geef ik u enkele inzichten in de voordelen voor gebruikers, facilitair managers en gebouweigenaren. Kort samengevat: mede dankzij bGrid evolueert een ‘gewoon’ gebouw in een Smart Building.

Een gebouw als Smart Building is al lang geen toekomstmuziek meer. bGrid maakt het mogelijk om via een netwerk van sensoren data uit een gebouw op te halen die gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld werkpleklokalisatie, persoonlijk comfort, ruimteboeking en het vinden van een vrije parkeerplaats. bGrid is een open platform dat aan de bovenkant gebruik maakt van de Microsoft Azure cloud omgeving. Hierdoor kunnen developers en app-bouwers de data onbeperkt gebruiken. De data zijn beschikbaar waarmee de mogelijkheden en toepassingen eindeloos zijn. In ons geval begint dat met het bedienen van klimaat en verlichting via je smartphone, op welke plek in het gebouw je ook bent. Met bGrid transformeren we een gebouw in een Smart Building.

Besparen dankzij data

Door het slim toepassen van deze data kunnen flink kosten worden bespaard en nieuwe inzichten worden gekregen over het gebruik van een gebouw. Als het gebouw ‘ziet’ dat een bepaalde vergaderzaal nauwelijks wordt gebruikt, dan kan voor die ruimte het aantal schoonmaakbeurten omlaag. Werknemers verliezen geen tijd meer met het zoeken naar een flexplex of collega en bezoekers worden via de gebouwnavigatie snel naar de juiste vergaderruimte geloodst. En door de koppeling van bGrid aan de klimaatinstallatie, wordt er alleen energie verbruikt wanneer er iemand in de ruimte aanwezig. Dat alles kan behoorlijke besparingen opleveren!

Smart Building totaaloplossing

Het mooie van bGrid is dat het verschillende doelgroepen dient: de kantoorgebruiker, de facility manager en de gebouweigenaar. Niet vreemd dus dat we als Coneco trots zijn op het feit dat we in samenwerking met Priva bGrid kunnen toepassen en zo totaaloplossingen kunnen bieden als het gaat om Smart Buildings. Hiermee bereiden we onze eigen organisatie voor op de toekomst en maken we de weg nog verder vrij voor de ongekende mogelijkheden van the Internet of Things. We kunnen onze opdrachtgevers in samenwerking met onze partners een totaalpakket aanbieden van complete installatie en integratie tot en met het implementeren van een eigen ICT infrastructuur voor onze gebouwinstallaties. Daarbij kunnen we opdrachtgevers natuurlijk ook totaal ontzorgen! Coneco is system integrator van Smart Buildings.

Wilt u hierover graag van gedachte wisselen of heeft u een concreet project? Bel mij!

Al eerder schreven we over de verplichting die wij hebben om gebouwen slimmer te maken met bGrid.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep