Logo Coneco

Volg ons

blog

Collega’s als meester en leerling

Groeiacademie

Learning on the job, stages voor nieuwsgierige jongeren, groeien van adviezen en tips van je collega of klant. Bijzonder te constateren dat een modern beroep als meet- en regeltechnicus gedijt bij het middeleeuwse gildeonderwijs.

Coneco is een lerende organisatie. Wat we leren, dragen we graag uit. Onze ICT-deskundige draagt zijn expertise tijdens een kennisdeelsessie over aan onze inbedrijfstellers, een software engineer loopt mee met de projectleider MRK, een mbo’er zuigt als een spons de indrukken tijdens zijn stage op en de directeur leert van de adviezen en tips van medewerkers.

Bij Coneco leren we graag van experts en van elkaar

Die lerende, nieuwsgierige houding is kenmerkend voor onze medewerkers en voor Coneco. Dat zegt iets over ons bedrijf, maar ook over het vak. Meet- en regeltechniek leer je niet op school. Natuurlijk is dit vak opgenomen in het curriculum van technische vmbo-, mbo- en hbo-opleidingen als Elektrotechniek, Mechatronica, Klimaatbeheersing en Werktuigbouwkunde, maar het maakt er altijd maar een klein onderdeel van uit. Niet vreemd dus dat je ons vak eigenlijk alleen in de praktijk kunt leren, van een ervaren meet- en regeltechnicus, van een meester.

Hier lopen veel meesters rond met bakken aan kennis

En al die ‘meesters’ dragen heel gericht tijdens een training of even bij de koffieautomaat kennis over. De wens om dit mooie vak te delen is bij Coneco heel groot. En weet je wat ik nu zo mooi vind? Dat diezelfde ‘meesters’ op hun beurt weer gretig leren van een ‘leerling’. Opbouwende kritiek, heel gericht of bij datzelfde koffieapparaat, wordt ontvangen en verwerkt. Want door onze blik te vestigen op de hogere gemeenschappelijke doelen op de lange termijn, verbeteren we niet alleen onze eigen kansen, maar die van de hele branche. Samen zo goed worden als mogelijk is. Daar ligt ons focus. En dat gaat altijd door. Van nu tot morgen!

Wil je ook blijven leren tijdens je werk? Bekijk onze vacatures of bel me voor informatie.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep