Logo Coneco

Volg ons

blog

Climb that Stelvio: geslaagde sponsoractie voor het Rode Kruis

Rode Kruis

De beklimming van de Passo dello Stelvio, een van de hoogste bergpassen in Europa, zit erop! Dankzij de vele sponsoren en donateurs zamelden Re3com en Coneco hiermee €20.000,- in voor het Rode Kruis. Een prachtig bedrag als kroon op het werk na een indrukwekkende tocht in de Italiaanse Alpen, zoals blijkt uit de ervaringen van enkele van onze wandelaars, fietsers en begeleiders. 

Dennis van der Pol, fietser: “Toen ik een nieuwe racefiets kocht, nam ik me voor daarmee ooit de Stelvio te beklimmen. Niet wetende dat een aantal collega’s daarvoor al serieuze plannen maakte. En toen daaraan ook de sponsoractie voor het Rode Kruis werd gekoppeld, ben ik meteen begonnen met trainen. Juist in deze tijd is het belangrijk dat we financiële ondersteuning bieden aan de organisatie die mensen in nood helpt, door welke oorzaak ook. De sponsorgelden die we inzamelden gaan vanzelfsprekend een-op-een naar het Rode Kruis. Ik ben er enorm trots op dat alle deelnemers de top van de Stelvio hebben bereikt; zwaar onder de indruk van de lengte van de beklimming, het aantal bochten en de steile stukken daarna. Maar het is ons gelukt, mede dankzij de zorgvuldige organisatie door Yvet en Sjouke en de grandioze ondersteuning door de begeleiders. Het was in één woord fantastisch!”  

Peter Bosma, wandelaar: “Als niet-sportman kan ik wel zeggen dat de beklimming van de Stelvio voor mij een doel op zich was. Inmiddels is wandelen echt mijn nieuwe hobby. In de voorbereiding heb ik zelfs de Elfstedenwandeltocht gelopen, dus ik heb heel veel kilometers gemaakt. Maar wat is die Stelvio hoog en steil! Dankzij de goede training en begeleiding viel de beklimming me uiteindelijk 100% mee. Wat vooral veel indruk maakte, is de emotionele ontlading op het moment dat we allemaal boven waren aangekomen. Iedereen met een eigen verhaal en daar stonden we, als één team bij elkaar: de fietsers, wandelaars én supportgroep. Het was heel mooi om dit met elkaar te beleven.”

De wandelaars

Stefan Contant, fietser: “We hebben er met z’n allen lang naar uitgekeken en alles grondig voorbereid, zowel de sporters als de begeleiders. Als op de dag van de beklimming dan alles samenkomt … dat gevoel is met geen pen te beschrijven. Mijn voorbereiding was een creatieve zoektocht naar hoogtemeters. Ik zocht de heuvels in Zuid-Limburg op en heb heel wat middagen doorgebracht op de wielerbaan vlakbij mijn huis. Daar reed ik dan zo’n vijftig keer hetzelfde rondje. Toen we op de dag vóór de grote tocht de Stelvio met de auto opreden, werd het verdacht stil: die berg is echt indrukwekkend. De beklimming zelf verliep voor mij boven verwachting, ik had zelfs nog wat energie over. Het was top om hier met elkaar deelgenoot van te kunnen zijn.”

Annemieke Faro, wandelaar: “De hele tocht was een enorme belevenis. Uitstekend georganiseerd, zelfs het weer werkte mee en alle deelnemers hebben de top van de Stelvio behaald! Iedereen heeft vooraf veel trainingskilometers gemaakt. In mijn zoektocht naar hoogtemeters liep ik in mijn woonplaats keer op keer de brug op-en-af. Niet via het voetpad maar via de steile berm, zo’n anderhalf uur aan een stuk. Op de dag van de Stelvio ging het prima! We waren als wandelaars ruim op tijd boven en hebben met elkaar de fietsers binnengehaald. Dat was emotioneel en indrukwekkend. Het was een week van saamhorigheid en teamspirit, waarin we met elkaar een prachtig bedrag voor het Rode Kruis hebben ingezameld.”

Screenshot 2023 07 11 at 09.20.56

Sjouke Elsinga, fietser: “Het was zo bijzonder dit samen te kunnen meemaken: de spanning, het groepsgevoel, elkaar erdoorheen slepen. Van de eerste tot de laatste binnenkomer, iedereen heeft alles gegeven tijdens de beklimming. Ook de begeleiding rondom en tijdens de tocht was geweldig: steeds na een aantal kilometers stonden er bij de verzorgingsposten collega’s met bidons en voeding, wat extra motiveerde om vol te houden. Het was een grote puzzel om deze beklimming ten bate van het Rode Kruis samen met mijn collega Yvet te organiseren, maar wát een geslaagde week. Daar kan geen teambuilding tegenop!”

Saskia Heijkoop, begeleider: “Deze week was onvergetelijk! Ik wilde graag als begeleider zorgen voor de mentale en culinaire ondersteuning van de deelnemers. Het was fantastisch om ze, vanaf de zijlijn, naar deze prestatie toe te zien groeien. Wat waren ze gemotiveerd en wat hebben ze veel getraind. Ik kook graag en vond het een uitdaging: voor ruim twintig mensen gezonde voeding verzorgen en daarbij letten op de juiste voedingswaardes, tijdstippen en hoeveelheden. Met Yvet en Ewoud vormde ik de  ‘keukenbrigade’; in deze week zijn we echte maatjes geworden. Ook stonden we met alle ondersteunende collega’s tijdens de beklimming op de verzorgingsposten met water en bananen. Alles was tot in de puntjes geregeld, volgens het draaiboek dat Sjouke en Yvet vooraf maakten.”

Dennis: “Ons streefbedrag voor de sponsoractie was €18.320,- (namelijk €10,- per afgelegde hoogtemeter). De teller liep ook na de beklimming van de Stelvio nog door en op 6 juli 2023 overhandigden Sjouke en Yvet een cheque met het mooie bedrag van €20.000,- aan Mees Hagens en Leo van der Zalm van het Rode Kruis. Een geweldige opbrengst waarvoor wij alle sponsoren en donateurs heel hartelijk willen bedanken, namens alle deelnemers en begeleiders van dit onvergetelijke avontuur:
Annemieke, Arjan, Bennie, Dennis, Dick, Ewoud, Herwin, Jasper, Mariëlle, Patrick, Peter B, Peter C, Ramon, Robin, Ron, Ruben, Saskia, Sjouke, Stefan, Tim, Willem en Yvet.”

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep