Logo Coneco

Volg ons

blog

BREEAM, podcast en whitepaper

Inspiratie

Tien voor BREEAM

Coneco is een lerende organisatie. Dat betekent dat we bijscholen en kennisbijeenkomsten bijwonen. En dat we onze vakliteratuur bijhouden. We delen graag interessante artikelen, publicaties en filmpjes over installatietechniek, gebouwautomatisering en trends in de markt.

Dit jaar bestaat BREEAM-NL tien jaar. Het duurzaamheidsinstrument is inmiddels omarmd door de markt. Ook Coneco draagt hieraan bij met projecten als autobedrijf Louwman, kantoorgebouw Blaak16 en Tilburg University.
Vooral de afgelopen jaren is de impact van BREEAM-NL toegenomen. Alleen al in 2018 werden er 400 gebouwen gecertificeerd. Geen overbodige luxe volgens Edwin van Noort, manager certificering. “Als we aan de Parijse klimaatdoelenstellingen willen voldoen, moeten we in totaal 600 miljoen vierkante meter verduurzamen.” In dit artikel een overzicht van de ontwikkelingen van dit duurzaamheidsinstrument in Nederland.

Leestijd: 3 minuten

Podcast over de impact op gebouwen

De BNR Techniektour maakt sinds kort samen met Techniek Nederland (de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche, red.) reportages over de impact van techniek op onze samenleving. In deze podcast gaan ze langs de High Tech Campus van TU Eindhoven om meer te leren over slimme materialen, sensoren en radars; ze bezoeken het Schoonschip-project in Amsterdam en interviewen Martin Staal van Kuijpers over het intelligent maken van een gebouw.

Luistertijd: 24 minuten

(Individueel) comfort in gebouwen

We werken steeds langer binnen. Dat maakt klimaatfactoren zoals temperatuur en luchtvochtigheid steeds belangrijker. Immers: hoe beter het binnenklimaat, hoe prettiger medewerkers zich voelen, hoe minder verzuim en hoe hoger hun productiviteit. Daarnaast blijkt dat de mogelijkheid van persoonlijke controle ook veel invloed heeft op de productiviteit en het gevoel van comfort. In deze blog meer over (individueel) comfort in gebouwen. Wilt u meer weten? Dan is er ook nog een downloadbaar whitepaper ‘Gezondheid en comfort’.

Leestijd: 5 minuten

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep