Logo Coneco

Volg ons

blog

Al tien jaar bij Coneco: “Technische uitdagingen in meet- en regeltechniek”

Werken bij

Ashwien (32) is tien jaar geleden begonnen bij Coneco als sales engineer. Sinds kort wordt hij gecoacht en getraind om het vak van accountmanager te gaan uitoefenen. “Ik merkte dat ik de verkoopkant steeds leuker begon te vinden. Fijn dat ik de mogelijkheid krijg mijn sales skills verder te ontwikkelen!”

Wat waren en zijn je persoonlijke doelen?
“Na mijn mbo elektro- en installatietechniek ben ik begonnen met technische bedrijfskunde. Maar ik merkte al snel dat het accent op deze hbo-opleiding vooral op de bedrijfskundige kant lag. Toen een vriend van me vertelde dat Coneco zo’n mooi en leuk bedrijf was, ben ik er gaan solliciteren. Hij had 100% gelijk. Ik zocht een baan, in de techniek, in een fijne omgeving met mogelijkheden tot verdere ontwikkeling. Ik was pas 22 toen ik begon…”

Voldoet Coneco aan die wensen?
Ja zeker! Hoewel ik een technische achtergrond had en heb leren budgetteren met ETAK, was alles nieuw voor me. Zelfs van meet- en regeltechniek wist ik niet veel. Geleidelijk aan hebben mijn collega’s en de trainingen me het vak van sales engineer bijgebracht. En dat vak oefen ik nog steeds met veel plezier uit. Maar ik merkte ook dat ik de verkoopkant steeds leuker begon te vinden. Fijn dat ik de mogelijkheid krijg mijn sales skills verder te ontwikkelen!”

Hoe omschrijf je de sfeer bij Coneco?
“We zijn echt een hecht team, hokjes bestaan binnen dit bedrijf niet. Je wordt hier niet alleen gezien als medewerker, maar ook als mens. Iedereen wil je helpen of naar je luisteren. Of dat nou om je werk gaat of als je privé niet zo lekker gaat. Door die sfeer zit ik goed in mijn vel. Dat helpt me in mijn werk en thuis.”

Wat doe je bij Coneco?
“Ik heb nu twee werkvelden: ik werk het grootste deel als sales engineer en ben me aan het inwerken voor de functie van accountmanager. Het gaat heel geleidelijk en dat is fijn. Ik loop mee met collega-accountmanagers, ik volg interne sales trainingen en bij een externe opleider leer ik over het onderhandelproces. In mijn functie als sales engineer heb ik ook al veel te maken met klanten; je rekent aan een opdracht en probeert met slimme technische oplossingen kosten en tijd te besparen. Deze achtergrond gaat me enorm helpen in de toekomst.”

Waarom zouden anderen moeten kennismaken met Coneco?
“Om dat wat die vriend me tien jaar geleden al vertelde: Coneco is een fijn bedrijf. Al tijdens een eerste kennismaking merk je dat het om jou gaat. Wat wil je komen brengen? Wat wil je leren? Waar wil je naartoe? Binnen Coneco wordt groei en ontwikkeling gestimuleerd en ondersteund. Je kunt je breed en specialistisch ontwikkelen. Dat maakt je als mens interessanter, maar ook voor de markt. Hoewel, als je hier eenmaal werkt wil je niet meer weg. Ik werk hier al tien jaar en ontwikkel me nog steeds.”

banner 1

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep