Logo Coneco

Volg ons

blog

Vraag het Arjan Bolhuis, onze nieuwe Adviseur Gebouwautomatisering

Coneco

We willen fundamenteel bijdragen aan de verbetering van de klimaat- en duurzaamheidsprestaties van gebouwen. In gezonde gebouwen voelen gebruikers zich goed en presteren ze optimaal. Betere gebouwprestaties zorgen bovendien voor een reductie van CO2-uitstoot en lagere exploitatiekosten voor de eindgebruiker. Deze ambitie is een van de redenen dat Arjan Bolhuis per 1 september ons team versterkt. 

Als Adviseur Gebouwautomatisering en met zijn enorme kennis over bestaande én nieuwe producten en diensten van Priva, kunnen wij opdrachtgevers met de komst van Arjan Bolhuis nog beter helpen en installaties optimaliseren. Want, zo weet Arjan, met meet- en regeltechniek, monitoring, onderhoud en beheer kunnen installaties vaak veel beter draaien dan ze in de praktijk doen. Het is een feit dat veel installaties in de loop der jaren steeds minder optimaal presteren. Vaak is de instelling na oplevering het eerste en enige ijkpunt. Jammer, vindt Arjan Bolhuis, want er is zo veel te winnen door inzet van goede gebouwautomatisering. De winst zit ‘m niet alleen in kostenbesparing op onderhoud en energieverbruik, maar ook in het welbevinden en de gezondheid van de gebruikers. 

Vandaag ontwikkelen voor morgen

Door zijn jarenlange ervaring bij Priva weet hij precies welke winst er met gebouwautomatisering te halen is. Zo dragen de inmiddels volwassen geworden Priva Clouddiensten substantieel bij aan betere prestaties en hogere duurzaamheid van installaties. “Priva is onderscheidend als het gaat om innovatie en ontwikkeling. Dit bedrijf loopt in mijn ogen ver voor op de behoefte in de markt. Het kent, onderzoekt en probeert de mogelijkheden die de techniek biedt om gebouwen goed te laten werken. Priva ontwikkelt vandaag oplossingen voor morgen; ze weet vaak al eerder dan een eindgebruiker zelf wat hij nodig heeft om zijn werk beter te kunnen uitvoeren.”

Kennis en kracht bundelen

Succes toevoegen aan opdrachtgevers is een ambitie die Coneco deelt met Priva. De werkelijke beloning komt als partijen langdurig samen optrekken en van elkaar leren. Als ze niet bang zijn om hun kennis en kracht te bundelen en samen verantwoordelijk zijn voor fouten en successen. Dat spel van feedback geven, samenwerken en kruisbestuiven spelen we al jaren heel graag met Priva. Niet voor niets spreken we openlijk ons full commitment uit voor de producten en diensten van Priva. We willen immers als onderneming niet alleen de verantwoordelijkheid nemen voor het goed laten draaien van een installatie, maar ook voor de optimale inzet ervan. 

Fundamenteel verbeteren 

Zo geloven we ook in de nieuwe, innovatieve clouddienst Priva Eco. Deze applicatie combineert bijvoorbeeld weersvoorspellingen met energietarieven. De uitkomst samen met de functie en gebruikseisen van een gebouw bepalen vervolgens wanneer een installatie gaat draaien. Arjan: “Zo kan het zijn dat een koelmachine in de zomernacht draait zodat deze overdag minder uren hoeft te maken. Of een school schakelt al heel vroeg de ketels uit omdat er in de buffers en leidingen nog genoeg warmte zit om tot het eind van de lestijd het gewenste comfortniveau te halen. Gebouwautomatisering biedt ongelofelijk veel voordelen en besparingen, maar helaas kennen nog onvoldoende eindgebruikers, installateurs en bouwadviseurs de vele mogelijkheden. Meestal richt men zich op de oplevering van een installatie terwijl het in mijn ogen dan pas begint. Met mijn nieuwe rol en taak bij Re3com en Coneco wil ik de klimaat- en duurzaamheidsprestaties van gebouwen fundamenteel verbeteren.”

Arjan werkt sinds 1 september bij Re3com en Coneco. Wilt u weten hoe gebouwautomatisering voor u kan werken? Neem contact op met Arjan of vraag uw accountmanager naar de mogelijkheden voor een kennismaking. 

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep