Logo Coneco

Volg ons

blog

2015: doelgericht geïnvesteerd in vooruitdenken

Coneco

Dit jaar heb ik vaak de knuppel in het hoenderhok gegooid. Mijn organisatie de vraag gesteld waarom we iets (nog steeds) doen. Die kritische vragen leidden tot een helder antwoord. We gaan nog meer doen wat we leuk vinden en waar we goed in zijn. Coneco legt zich nog meer toe op het ontwerpen en efficiënt realiseren van regeltechniek voor gebouwen.

Onze kracht is ontwerpen. Wij weten wat er nodig is om een klimaat goed en optimaal te regelen. Ontwerpen vinden we eigenlijk ook het leukst. En wat je het leukst vindt, kun je het best. 2015 was het jaar waarin we onze organisatie hebben omgevormd tot een ontwerporganisatie waarbij denkkracht en ontwerpen centraal staan. Deze focus heeft er bijvoorbeeld toe geleid dat we paneelbouw niet meer zelf doen, maar met partners. Die focus heeft ook geresulteerd in een organisatie die compacter, slagvaardiger en ondernemender is. Samen met Lean specialist BIMpuls hebben we verspilling in tijd en energie weggesneden. Nu staan er compacte klantteams die de regie kunnen nemen; die ruimte en verantwoordelijkheid hebben om alles te doen in het belang van het ontwerp, van de klantvraag. In 2015 hebben we geïnvesteerd in de toekomst.

Coneco is klaar voor 2016

Dat we er klaar voor zijn, merk ik de laatste maanden steeds vaker. Ik zie dat aan kleine en grote dingen. De projectmanager die de vrijheid neemt en pakt om een klant sneller van dienst te kunnen zijn. Ik merk het aan de engineer die ruimte pakt voor een experiment. Ik zie het aan de projectmanager die geen tijd verspilt aan voorbehouden, maar lekker aan de klus begint. De eenheid in al die verscheidenheid is focus op het ontwerp, aandacht voor wat een klant werkelijk nodig heeft. Ik kijk terug op een jaar waarin we verbouwd hebben terwijl de winkel gewoon open was. En ik kijk nu al vooruit naar een jaar waarin we mooie projecten gaan realiseren. We zijn klaar voor 2016!

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep