Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Waarde toevoegen in het offertetraject

Projectrealisatie

Inhoudelijke aanbestedingen, beter projectverloop, minder faalkosten en goede installaties. Dat beloven we onze klanten zodra we als regeltechnische partij vroeg in het project worden betrokken. Het liefst zitten we al in het offertetraject met elkaar aan tafel. Ook Installatiebureau Rutgers herkent de voordelen.

De opdracht: “Check, Check, dubbelcheck”

Arnold Baardman, Accountmanager Coneco: “Hoewel een offerteaanvraag een prijsaanvraag is, behandelen wij deze als zijnde de start van een opdracht. Als je al intelligentie stopt in de interpretatie van het bestek, dan wordt onze functielijst beter en soms ook ‘korter’. Het gaat ons niet om ‘minder’, maar om ‘slimmer’. Als wij een verbetering denken te zien in een principeschema dan bellen we. Bij het opstellen van een offerte staan we graag dichtbij de installateur. Onze houding ‘check, check, dubbelcheck’ kan later in het traject veel tijd en geld schelen. Maar het belangrijkste: komt de aanbieding overeen met het verwachtingspatroon van de klant. Marktconform en onderscheidend zijn de succesfactoren. Zo dragen we al in de offertefase bij aan het succes van onze opdrachtgever.” 

Eigenlijk denk ik voortdurend: “Kan het ook anders?”

Peter Croese – Sales engineer Coneco
Coneco Rutgers 5

De oplossing: “Het kan vaak ook anders: slimmer en beter”

Peter Croese, Sales engineer Coneco: “Ook als we mogen offreren voor een opdracht die al is gegund aan onze potentiële opdrachtgever, gaan we zoeken waar in het bestek of de functielijst slimme en betere oplossingen mogelijk zijn. Eigenlijk denk ik voortdurend: “Kan het ook anders?” Dat betekent dat ik nauw en veelvuldig contact heb met mijn collega’s én met de opdrachtgever. Dat levert een offerte op die heel dicht op de realiteit zit. Dat biedt kansen; vooral in een soepelere oplevering van een installatie, zonder meerwerk en faalkosten. Daarbij ben ik ervan overtuigd dat we met onze inspanningen tijdens het offertetraject kunnen besparen op onderhoud en de levensduur kunnen verlengen.” 

De ervaring: “Samen een opdracht winnen”

Marien Dekker, bedrijfsleider en mede-eigenaar Installatiebureau Rutgers: “We werken in verschillende soorten gebouwen met elk hun specifieke eisen: van basis- tot middelbare school en van kantoor tot gespecialiseerde foodindustrie. Ik verzorg vooral de technische inkoop en schakel dus, zeker in het offertetraject, veel met Coneco. 
Inhoudelijk gaat het in deze fase best ver. We werken de OI-lijsten al heel vaak in dit vroege stadium uit. Deze bekijkt Coneco kritisch en dat resulteert altijd in een reactie vanuit hun invalshoek en inzicht: een alternatief, iets weglaten of juist toevoegen. We besteden allen veel energie in de beste oplossing en in het ‘winnen’ van de opdracht. Doordat we een potentiële opdracht al vanaf het begin sparrend aanpakken en ook regelmatig samen rond de tafel gaan, creëren we een realistisch beeld voor onze klant, zonder meerwerk maar ook zonder minderwerk. De besparingen creëren we al op de tekentafel.”

Wil je weten hoe we na gunning van een aanbieding winst boeken? Lees de blog Van gegunde opdracht naar regeltechnische omschrijving.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep