Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Vernieuwd gebouw Fontys klaar voor de toekomst

De technologie opleidingen van Fontys Hogeschool in Eindhoven verhuizen medio 2019 naar een andere locatie. Het vernieuwde gebouw, op dezelfde campus als de TU/e, is dan duurzaam, hoogwaardig en klaar voor de toekomst. Coneco neemt de meet- en regeltechniek van het klimaatbeheer op zich.

Met de verhuizing naar de nieuwe locatie komen alle techniekopleidingen van de Fontys Hogeschool fysiek bij elkaar. Het gebouw aan De Rondom in Eindhoven, dat voorheen in gebruik was door TNO, biedt na de aanpassing plaats aan het groeiende aantal technologie studenten en -medewerkers. Bij de verbouwing, die in augustus is gestart, is veel aandacht voor duurzaamheid: hergebruik van materialen, gebruik van de bestaande infrastructuur, toepassing van waterbesparende maatregelen en een nieuw klimaatregelsysteem. Het gebouw wordt een uitdagende en inspirerende omgeving om te studeren, te onderzoeken en samen te werken, aldus Fontys.

Klimaatbeheer toekomst-proof
Opdrachtgever Van Delft Installatieprojecten B.V. schakelde Coneco in voor de meet- en regeltechniek van het klimaatbeheer. Om het bestaande klimaatsysteem ‘toekomst-proof’ te maken, passen we de W-installatie aan (verbouwingen) en vervangen we de aanwezige regelapparatuur door Priva Blue ID. Daarnaast voeren we diverse installatietechnische updates uit, zoals de vervanging van bestaande componenten. Voordat het zover is, hebben we eerst zorgvuldig de status van de bestaande installatie geïnventariseerd. Zo vervangen we bij deze omvangrijke klus bijvoorbeeld de hardware van zo’n 41 regelkasten en plaatsen we bijna 500 nieuwe ruimte-naregelingen. Daarvoor maken we ook geheel nieuwe applicatiesoftware en voeren we de inbedrijfstelling uit.

Volop aan de slag
Inmiddels hebben we de inventarisatie van de installatie afgerond en is de engineering al in volle gang, met het tekenwerk voor de vervanging van de hardware in de regelkasten en de nieuwe naregelingen. Ondertussen zijn we ook gestart met het opstellen van de regeltechnische omschrijvingen en hebben we een aanvang gemaakt met de engineering van de applicatiesoftware. In oktober zijn we begonnen met de eerste fase van de werkzaamheden ter plaatse, die we vervolgens gefaseerd per verdieping uitvoeren. De eerste werkzaamheden hebben vooral betrekking op de bestaande installatie; de verbouwingen volgen in een latere fase. Voor Coneco is de oplevering van het project gepland in mei 2019. Bij aanvang van het collegejaar 2019/2020 zullen de technologie opleidingen van Fontys Hogeschool het gebouw in gebruik nemen.

Wilt u meer weten over de vernieuwing van het Fontys gebouw aan De Rondom, bekijk dan de video over de verbouwing.

Afbeelding: Fontys Hogeschool

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep