Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Problemen oplossen voor woonzorghuizen van Marente

Projectrealisatie

Toen er een lastig meet- en regeltechnisch probleem moest worden opgelost schakelde Marente op advies van de ‘huisinstallateur’ Coneco in. Met succes, want inmiddels heeft Coneco al een aantal projecten in de woonzorghuizen van stichting Marente uitgevoerd.

Marente is een zorginstelling in de Rijn-, Duin- en Bollenstreek, die intramurale zorg en thuiszorg verleent aan ongeveer 20.000 cliënten, met name ouderen. De stichting heeft verschillende woonzorghuizen in de regio, variërend van diverse grotere woonlocaties tot een aantal kleinschalige woonvoorzieningen. In totaal heeft de organisatie rond de 3.000 personeelsleden.

Advies: “Neem contact op met Coneco”
Ardin Oosterlee is bij Marente medeverantwoordelijk voor veiligheid, onderhoud en gebouwbeheer van de woonzorghuizen. Wij werken al jaren met onze vaste installateur Grimbergen-Noordermeer, aldus Ardin. “In één van onze huizen stond een 30 jaar oude regelkast, die problemen gaf. Toen wij geen oplossing meer zagen, adviseerde de monteur van Grimbergen-Noordermeer mij contact op te nemen met Coneco en dat heb ik gedaan. Na een prettige kennismaking, hebben zij de oorzaak van het probleem achterhaald en alles in orde gemaakt”.

Verouderde systemen vervangen
Bij de locaties Bernardus in Sassenheim en De Wilbert in Katwijk zijn onlangs onder meer vier regelkasten vervangen. Hier draaiden nog verouderde systemen van Priva, maar ook nog van Staefa Control System. Die systemen waren hard aan vervanging toe. De regelkasten op deze woonlocaties zijn inmiddels omgebouwd met óf geheel vervangen door Priva Blue ID regelcomputers, met daarboven Priva Top Control Manager als centraal gebouwbeheersysteem. In woonzorghuis De Wilbert konden door de keuze voor Blue ID zelfs drie bestaande losse regelkasten worden vervangen door één nieuwe regelkast.

“Er is veel kennis in de organisatie aanwezig”
Over de werkwijze van Coneco is Ardin Oosterlee erg tevreden. “De samenwerking verloopt prima. Ik heb bij Coneco contact met een aantal medewerkers en merk dat er veel kennis in de organisatie aanwezig is. We hebben te maken met een team, met goede projectleiding en veel deskundige monteurs. Ik ben blij dat we Coneco destijds hebben ingeschakeld voor meet- en regeltechnisch advies. Alles werkt weer perfect!”

Afbeeldingen: Marente

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep