Logo Coneco

Volg ons

Referentie

Duurzame herontwikkeling laboratorium- en kantoorpand

Projectrealisatie

De herontwikkeling van een kantoorpand aan de Paasheuvelweg in Amsterdam heeft geresulteerd in een duurzaam gebouw met laboratorium- en kantoorruimten. Op de hoofdconstructie na, is het pand volledig gerenoveerd waardoor het een moderne en luxe uitstraling kreeg. Coneco ging aan de slag met de meet- en regeltechniek van het klimaatbeheer.

Coneco’s opdrachtgever Terberg Totaal Installaties renoveerde in opdracht van vastgoedbedrijf Caransa Groep B.V. de werktuigkundige installaties van het verouderde pand aan de Paasheuvelweg 28 in Amsterdam. Het gebouw met een kantoor-, medische- en laboratoriumfunctie bestaat uit vier bouwlagen met een totale oppervlakte van zo’n 3.200 m2. Bij de renovatie zijn onder meer de luchtbehandelings-, verwarmings-, koelings- en sanitaire installaties en het gebouwbeheersysteem vervangen. Coneco is verantwoordelijk voor de meet- en regeltechniek van de klimaatbeheerinstallatie.

Behandel- en operatiekamers medisch centrum
De gebouwgebonden installatie is bij de renovatie direct uitgevoerd. In een later stadium is de installatie voor de huurder uitgevoerd, een gespecialiseerd medisch centrum. Deze huurder heeft op de begane grond en de eerste verdieping van het gebouw tien behandelkamers en twee operatiekamers met bijbehorende ruimten ingericht. De basisinstallatie van het pand bestaat uit warmteopwekking met één ketel en diverse groepen. De ventilatie-installatie bevat een luchtbehandelingskast voor de kantoren en een kast voor het laboratorium.

Klimaatinstallatie met warmteterugwinning
Met het oog op duurzaamheid zijn de luchtbehandelingskasten uitgevoerd met warmteterugwinning en een variabeldebiet regeling. Voor verwarming en koeling zorgen een ketel en koelmachine. Tevens zijn alle overige installaties gekoppeld: het drukverhogingssysteem, het waterbehandelingssysteem, de elektrotechnische installatie en de complete tapwaterinstallatie met legionellabewaking. De meet- en regelinstallatie van de gebouwgebonden installatie (Priva Blue ID) is ondergebracht in vier regelkasten die met elkaar gekoppeld zijn. Toen later de specifieke eisen van de huurder bekend waren, is de vijfde regelkast voor de installatie van de huurder daaraan toegevoegd. Die installatie bestaat uit voorzieningen voor de operatiekamers en de behandelkamers.

Meer duurzame toepassingen
Door het hergebruik van de bestaande betonnen hoofddraagconstructie en de toepassing van nieuwe materialen en installaties is een energiezuinig en duurzaam pand ontstaan. Het gebouw is onder meer voorzien van LED-verlichting met bewegingssensoren, de klimaatinstallaties werken met warmteterugwinning, zonnepanelen leveren energie aan het pand en er zijn laadpunten voor elektrische auto’s.

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden voor een duurzame klimaatinstallatie, dan kunt u ons bellen of mailen.

Afbeelding: Caransa Groep B.V.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep