Logo Coneco

Volg ons

blog

Priva Blue ID laat Priva Compri HX achter zich

Priva

De welbekende Priva Compri HX gaat na bijna 15 jaar uit de markt verdwijnen. Priva’s vroegere paradepaardje voor gebouwautomatisering is door Priva Blue ID voorbij gestreefd en dit zorgt nu dat Compri HX vanaf 1 januari 2017 niet meer geleverd wordt. Als Priva partner zorgen wij natuurlijk voor een goede opvolging.

Compri HX: 15 jaar succesvol

De Priva Compri HX kent zijn succes doordat deze regelcomputer vrij programmeerbaar is. De Compri HX serie communiceert met en bestuurt elke installatie in een gebouw. Het systeem heeft een zeer hoge verwerkingssnelheid, een ruim geheugen en ingebouwde veiligheidsvoorzieningen. Menig gebouw is door Re3com al van Priva Compri HX voorzien, maar wij gaan graag de toekomst tegemoet met de succesvolle opvolger Priva Blue ID

Priva Blue ID: de beste voor regeltechniek

Het afgelopen jaar heeft Priva Blue ID zich al bewezen in de regeltechnische installaties van Re3com. Met ook de uitbreiding van Priva Blue ID C-lijn – voor kleinere projecten – zijn wij klaar om alle nieuwe projecten vanaf 2017 met deze flexibele en compacte hardware te voorzien.

Uitbreiding bestaande Compri HX systemen blijft!

Heeft u een renovatie of wilt u een uitbreiding van uw bestaande Compri HX? Gelukkig kunnen wij bestaande Compri HX projecten, met tussenkomst van de Blue ID SX100L Compri HX Gateway uitbreiden met nieuwe Priva Blue ID S10 of C4 Controllers. TC Manager zorgt daarbij voor de bediening en visualisatie van Priva Blue ID. Zo krijgt uw oude Compri HX ook meteen een modern bedien-paneel. Met BACnet of Modbus koppeling zorgen wij dat regeltechnische data tussen Compri HX en Blue ID uitgewisseld worden.

Einde service Compri HX in 2023

Vanaf 1 januari 2017 stopt Priva met het leveren van Compri HX onderstations. Wel kunnen wij uw project nog tot 1 januari 2023 uitbreiden met Compri HX I/O modules. Ook uitbreiding van softwarelicenties op bestaande projectdatabases is dan nog mogelijk. Na 1 januari 2023 start de zogenaamde serviceperiode, de hardware is dan tot 1 januari 2027 alleen nog als Spare-part via de reguliere RMA procedure verkrijgbaar, de software kan dan nog steeds worden aangepast en uitgebreid.

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep