Logo Coneco

Volg ons

blog

Re3Com achter de schermen: het Projecten-team

Re3com

Wie is de stille kracht achter de principeschema’s en planningen? Wat gebeurt er op locatie? Wie werkt er aan mijn project? In een drieluik maakt u kennis met de Re3com-teams en hun werkwijze. Daniël Wiltinge stelt zijn team aan u voor. “We willen ons Projectenteam blijven verbeteren en focussen op wat de klant verwacht of nog beter: die verwachtingen flink overtreffen”

Na gunning van een offerte draagt Ramon Bokhorst van het Sales-team het gegunde project over aan de uitvoering: het team van Daniël Wiltinge. “Dat is echt niet de eerste keer dat wij van het project vernemen”, zegt Daniel, “In de meeste gevallen heb ik al met het Sales-team gespard over de inhoud, functielijst, software, regelkasten en opdrachtbeschrijving. Dat is prettig, want zo kunnen we als Re3com écht de regie en verantwoordelijkheid nemen, onze afspraken nakomen en garantie bieden over het totaal.” De uitvoering van een project begint bij de samenstelling van het meest optimale team. Daniel: “Elke teamlid heeft zijn eigen sterke punten en dingen die hij leuk vindt om te doen. Ik zet iedereen daarom in op hun kracht en interesse en natuurlijk op wat een project nodig heeft.”

Management en techniek

Voordat een project op locatie wordt gerealiseerd, moet er het een en ander worden voorbereid. Als het gaat om werkvoorbereiding, inkoop en aanschaf van regelkasten en administratieve ondersteuning is management assistent Yvet Wendker aan zet. Bijna dagelijks loopt ze met Daniël de stand van zaken door. “Daniël is de technische motor achter elk project, ik houd administratief alles in de gaten.” De technische voorbereiding is in handen van Ruben Kroezen. Als Projectleider MRK bereidt hij onder meer het project voor en maakt de regeltechnische omschrijving. En moet er speciaal nieuwe programmatuur worden geschreven dan is hij de aangewezen persoon.

Realiseren en finetunen

Staat alles in de steigers dan kunnen de project engineers aan de slag Erik Fidom, Ewoud Kukler en Sjouke Elsinga zijn de mannen op locatie. “Wij verzorgen alleen of met z’n tweeën de projecten van A tot Z. Is een installatie heel complex dan doen we het samen, maar meestal voer je als project engineer de totale installatie volledig zelfstandig uit. Dat maakt ons werk heel divers! Voor de kleinere projecten bereiden we zelf het technisch tekenwerk voor en controleren en denken mee met het regeltechnisch ontwerp. We bouwen de software op en verzorgen de inbedrijfstelling.” Als de installatie eenmaal werkt, verzorgt Ewoud het beheer hiervan. Zo kunnen ze het finetunen, bijvoorbeeld op de verschillende seizoenen.

Resultaat binnen budget en deadline

Tijdens de lopende projecten spreekt Daniël de voortgang regelmatig door met management assistent en Projecteider MRK. Daniël: “Zo kunnen we er samen voor zorgen dat elk project volgens afspraak wordt opgeleverd. Als team Projecten gaan we voor resultaat binnen budget en deadline. De Projectengineers voelen zelf de verantwoordelijkheid om het project binnen budget uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat je als projectmanager fijn kan werken en maar op kleine punten hoeft aan te sturen.” Naast deze dagelijkse ambitie heeft het Projecten-team nog een doel. Daniël: “We willen ons projectenteam blijven verbeteren en focussen op wat de klant verwacht. Liefst willen we die verwachtingen flink overtreffen.”

Wilt u uw project laten realiseren door Re3com? Neem gerust contact met mij op!

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep