Logo Coneco

Volg ons

blog

Priva Blue ID: betrouwbare opvolger Compri HX

Priva

Betrouwbaarheid en duurzaamheid staan voorop wanneer het gaat om gebouwbeheersystemen. Comfort voor de gebruiker is daarbij essentieel. Sinds kort biedt Coneco een nieuwe productgeneratie waarin betrouwbaarheid, duurzaamheid en comfort samenkomen: Priva Blue ID. Van kantoorgebouw tot ziekenhuis, van basisschool tot datacenter: voor elk project is er een passende oplossing.

Nieuwe generatie regelcomputers

Dennis van der Pol: “Blue ID is de nieuwe hardware lijn van Priva voor bedrijfszekere gebouwautomatisering. De regelcomputer die meerdere installaties in een gebouw centraal aanstuurt (klimaatbeheersing, luchtbehandeling, verlichting, etc.) is de opvolger van de vertrouwde lijn Compri HX. De nieuwe generatie regelcomputers kent twee productlijnen. De eerder geïntroduceerde Blue ID S-lijn, voor maximale flexibiliteit en modulaire uitbreidbaarheid en de nieuwe Blue ID C-lijn, die Coneco sinds eind mei levert. De C-lijn is vooral geschikt voor kleinere projecten en kleinere regelpanelen binnen middelgrote projecten.”

Blue ID C-lijn: compacte hardware voor elk project

De Blue ID C-lijn bestaat uit vier hardwarecomponenten: de C4 controller, de gemengde I/O-module, de universele ingangsmodule en de relaisuitgangsmodule. De C–lijn is eenvoudig te koppelen en te bedienen via het internet en heeft een gebruiksvriendelijke bediening. Door het beperkte aantal hardwarecomponenten is de C-lijn bovendien makkelijk en snel te installeren en geschikt voor vele toepassingen.

Levenscyclus Compri HX

Naast de introductie van de nieuwe productgeneratie Blue ID, kunnen bestaande toepassingen van de productlijn Compri HX voorlopig nog wel worden gebruikt en onderhouden. Reeds bestaande projecten kunt u van 1 januari 2017 tot 1 januari 2022 nog (beperkt) uitbreiden met Compri HX I/O-modules. Service van modules en onderdelen is nog mogelijk tot 1 januari 2027.

Combined Operations

“Grotere uitbreidingen van bestaande installaties die al zijn voorzien van Compri HX-controllers, kunnen uiteraard met Blue ID-controllers worden uitgevoerd”, aldus Dennis van der Pol. “Het is zelfs mogelijk een project met Compri HX en een project met Blue ID samen te voegen tot één systeem met een gecombineerde bediening: Combined Operations. Voor productgeneraties van vóór de Compri HX (Compri 25, 50 en 100 TC en PWB) en toegevoegde software applicaties zoals TC History en TC ServeCenter geven we als gecertificeerd Priva Partner graag advies op maat.”

Fotografie: Priva

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep