Logo Coneco

Volg ons

Werken bij Coneco - Michael Goudzwaard

Inbedrijfsteller

Deze blog is geschreven vanuit Michaels vorige functie. Op dit moment bekleedt Michael de functie van Projectleider MRK.

“Hoe complexer, hoe leuker. Een project met WarmteKoudeOpwekking, een broninstallatie, warmtepompen en veel bus-koppelingen… Dan ben ik op mijn best.”

Vacature

Inbedrijfsteller? Wat moet je daarvoor weten en kunnen?

Het is belangrijk dat je werken met je handen leuk vindt en nieuwsgierig bent naar meet- en regeltechniek en werktuigbouwkunde. Daarnaast vind ik leergierig zijn essentieel, want de koppelingen zoals KNX, Modbus, BACnet, internet en ICT spelen een steeds grotere rol. Stressbestendigheid is een belangrijke eigenschap: er zijn altijd mensen die een beroep op je doen – en soms moet iets snel gebeuren. Daarnaast is zelfstandigheid vereist. Ik bedenk altijd eerst zélf een oplossing voor een probleem, voordat ik een ander de vraag stel. 
Technisch creatief zijn, dat hoort ook bij mijn vak. Een goede opleiding zoals MTS-E/W, actuele kennis en werkervaring helpen daarbij. Als inbedrijfsteller werk je veel op locatie bij de klant. Dat betekent veel reizen; ik zit al gauw zo’n 2 uur per dag op de weg. 

Hoe ziet jouw dagelijks werk eruit?

In mijn functie is geen dag hetzelfde. De ene keer test ik een ketelhuis, de andere keer werk ik in de technische ruimte van een ziekenhuis of datacenter waarvan de installatie optimaal moet blijven draaien. De derde keer sta ik met mijn laptop in een regelkast om aanpassingen door te voeren bij een stroopwafelfabriek. Het werk en mijn werkomgeving zijn zeer divers.  
Hoewel de locatie steeds verschilt, zijn mijn taken grofweg hetzelfde: testen en in bedrijfstellen van technische installaties. Ik begin met een elektrotechnische output-test; vervolgens voer ik de functionele controle uit van de gehele installatie; daarna test ik de softwarematige kant. Dit doe ik samen met de meet- en regeltechnische medewerker van de installateur en van het bekabelbedrijf. Functioneert alles optimaal? Dan controleer ik of alles werkt zoals vastgelegd in de regeltechnische omschrijving. 

Met wie werk je samen?

Ik ben veel op locatie en werk daar samen met de meet- en regeltechnische medewerker of werktuigbouwkundige van de klant. En ik werk ook nauw samen met de inbedrijfstellers van andere leveranciers bijvoorbeeld van de bron of de LBK. Daarnaast heb ik veel contact met mijn Coneco-collega’s van de uitvoering: o.a. met de werkvoorbereider, software engineerprojectleider MRKtechnisch specialist en met de projectmanager. Op maandagochtend zie ik hen op kantoor, want ik start de week bij Coneco. Eens per twee weken zit ik samen met mijn collega-inbedrijfstellers. Dan delen we onze ervaringen, iemand geeft een instructie of we krijgen een training. Dat zijn onze terugkerende kennisdeelsessies. Zelf ben ik voorzitter van de functiegroep inbedrijfstellers.

Wat vind jij zo interessant aan je functie?

Wat mijn functie zo mooi maakt zijn de techniek, de ontwikkelingen daarin en de afwisseling in het werk en de locaties. Daarbij houd ik erg van werken met mijn handen. Ik vind het interessant om dingen uit te pluizen en op te zoeken en die kennis met mijn collega’s te delen. Ik ben nu tijdelijk projectleider MRK en werk daarom veel op kantoor. Dat vind ik ook leuk, maar ik kijk wel weer uit naar inbedrijfstelling op locatie. Ik ga binnenkort een complexe inbedrijfstelling realiseren bij het fulfimentcentrum van 50.000 m2 van bol.com. Ik kan me nu al verheugen op dit mooie project. 

Wat maakt Coneco tot een prettige werkgever?

Coneco geeft me heel veel vrijheid. Ik werk bij een flexibel bedrijf met korte lijnen. Ik krijg de kans om te leren en om mezelf te ontwikkelen. Onze Coneco Groeiacademie biedt interessante opleidingstrajecten en experttrainingen. En ik mag ook over de schutting kijken van andere functies. Ik ben nu tijdelijk projectleider, maar ik help soms ook met het maken van software. Op deze manier kom ik met alle facetten van het vak in aanmerking en kan ik problemen sneller analyseren en verhelpen.

Wat biedt Coneco jou als extra?

Coneco biedt mij uitdaging. Ik heb een luxe wagen die ik ook privé mag gebruiken. Ik werk bij een bedrijf dat mij waardeert als medewerker en als mens. Dick drukt ons altijd op het hart dat we goed voor onszelf moeten zorgen en voor onze dierbaren thuis. Het voelt hier als een familiebedrijf; er heerst een fijne sfeer en alles is bespreekbaar.

Werkenbij

Coneco en Re3Com maken deel uit van HC Groep